Uitslagen 2e Running Center Cross Steenwijk

UITSLAGEN

RC Cross Circuit 2011-2012

Remon van Lunzen en Marieke van der Vegt winnen 2e Running Center Cross in Steenwijk

STEENWIJK – Remon van Lunzen won vanmiddag de tweede Running Center Cross in Steenwijk. Jan Jouke Vos volgde op een tweede plaats en Jan Albert Veenema werd derde. Bij de dames was er winst voor Marieke van der Vegt. Tweede veterane Tineke vd Vliert en derde Jelly vd Kloet.

Verslag: Jan Kooistra

2e Running Center Cross in Steenwijk, 320 deelnemers aan de starts.

Zondag 11 december organiseerde AV Start’ 78 uit Steenwijk de 2e Runningcentercross in De Bult bij Steenwijk en Tuk. Mooi weer, zonnetje er zo nu en dan er bij en een schitterend bosparkoers waar de loper uit de voeten kan. Pittige route met boomwortels die keurig waren aangegeven met witte kalk en overal linten, bordjes en vrijwilligers. Nee, de organisatie had niets aan het toeval overgelaten, alleen aan de weersomstandigheid kon men niets doen. Nu de weergoden waren gunstig gestemd en zorgden voor mooi crossweer. 

De wegwerkers van Start’ 78 waren al vroeg bezig om de start finish en het parkoers gereed te maken voor de start. De boswachter kwam kijken hoe het ging en was tevreden over de plannen. Bij de start/finish werd een grote partytent geplaatst waar de lopers binnen konden finishen, hier stond de ledmarathonklok en de tijdjury. De starts waren naast de tent een mooie ruimte om op te stellen terwijl de anderen finishten. Er was een cateringbedrijf aanwezig met snert, warme poeijermelk, koffie en thee. Dit was voor de supporters en vrijwilligers.

AV Start’ 78 had Jan Kooistra van SV Friesland ingehuurd voor de eindverzorging, hete bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit compleet met tent tafels etc. Hij verzorgde ook het geluid en deed verslag van de wedstrijd. Start’78 had voor een aggregaat gezorgd hier midden in het bos. De E.H.B.O. was aanwezig en had enkele geblesseerden die uitgegleden waren te behandelen.

De eerste start was voor de recreanten die 2 tot 10 km mochten lopen en allemaal op tijd voor de start van de jeugd binnen waren. Er waren 81 deelnemers 52 mannen en 29 vrouwen. Bij de eerste cross in Leeuwarden waren dit er 143: 92 mannen en 51 vrouwen. In Steenwijk had men nogal wat concurrentie van crossen in Coevorden en Emmeloord. Lopers die niet van crossen houden liepen in Koudum de Gallamadammen KIKArun waar 240 lopers aan de start stonden, veel daarvan liepen in Leeuwarden toen daar op 13 november de eerste cross was in de Groene Ster bij Lionitas, maar doen liever mee aan een loop over verharde wegen en langere afstanden.

Maar bij de jeugd had men in Steenwijk hetzelfde aantal 188 waarvan 99 jongen en 89 meisje was aan de start. En bij die jeugdlopen was het soms best spannend en het publiek leefde mee met de inspanningen van de jeugd. Bij de start/finish die feestelijk was aangekleed met start/finishdoek van Start’78 en spandoeken van Saucony en Running Center John Sloot Leeuwarden, de sponsoren van dit circuit, was mooi overzichtelijk en ruim voor het publiek. Alles liep volgens het tijdschema, de startlijsten waren op tijd bij de starts en de uitslag stond ook vlot op www.uitslagen.nl De jury had het prima in de hand en de wedstrijdleider en Jan de Lange als scheidsrechter zorgden er voor dat men niet te vroeg of te laat van start ging.

De sprintcross was ook goed bezet met 23 deelnemers jammer was het dat er zo weinig mannen en vrouwen aan de start stonden voor hun crosswedstrijd. Er is veel keus en iedere week zijn er meerdere wedstrijden om uit te kiezen, niet erg voor de recreatieve loper die zo mooi een keus kan maken uit een loop dicht bij huis. De datums starttijden etc. vinden ze op de nieuwste hardloopsite www.hardlopendnederland.nl als ze een loopgroep zoeken kunnen ze dat ook doen via deze site, er staan er meer dan honderd op in Noord Nederland.

Bij de mannen stond bij voorbaat al vast wie er zou winnen Remon van Lunzen uit Leeuwarden. Jan Jouke Vos en Jan Albert Veenema konden hem niet bijbenen. ’s Morgens waren er ook al wedstrijdlopers gestart bij de recreanten, Franke Smidstra was de snelste man en Inge van Schaick de snelste vrouw. Bij de echte vrouwenwedstrijd won Marieke v.d.Vegt van Vitalis Groningen.

Start’78 kan terug zien op een geslaagde cross, ze werden dan ook bedankt door de deelnemers die genoten van dit mooie parkoers. 320 deelnemers in Leeuwarden waren dit er 393 uitvallers niet meegerekend. Veel crossers maken zich nu op voor de 11e Kerstcross in Oranjewoud komende zondag de 18e december. AV Heerenveen verwacht veel deelname omdat deze cross deel uit maakt van het Noordelijkcrosskampioenschap waarvan de eerste loop was in Dwingeloo en de laatste in Groningen.

De volgende Runningcentercross is op 15 januari in Bakkeveen, Recreatiegebied Mandeveld, Impala Drachten is hier de organisator. Bij de Voetbalvereniging is kleed- Douchegelegenheid, bij het Pannenkoekrestaurant de inschrijving. Zie programma circuit www.lopen.nu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.