Uitslagen 30e Open Makkumer Wintertrimloop

UITSLAGEN – FOTO’S Richard Velzen

Open Makkumer Wintertrimloop

MAKKUM – Onder winterse omstandigheden startten zaterdag 16 januari jl.  de voorbereidingen voor de 30e editie van de Open Makkumer Wintertrimloop. Hoe zou het weer zich houden en wat voor invloed zou dit hebben op de deelname? Enige telefoontjes van verontruste lopers; gaat het wel door? Zuidwesterstorm (kracht 7) en natte sneeuw. Grote initiators van de trimloop Sjirk Rolsma en Klaas Kooistra hadden de route vroeg in de ochtend al geïnspecteerd en geconstateerd dat de trimloop wel door kon gaan maar dat het best koud was!!! Toch kwamen er nog 193 deelnemers op de trimloop af.

Onder de deelnemers waren eerdere prijswinnaars van de Makkumer trimloop;  Erik Negerman, Willem de Boer, Jan Albert Veenema, Hein Keekstra etc.

De winnaar van 2016 werd echter Paul Geertsma uit Leeuwarden in 34.57, 2e werd Willem de Boer uit Exmorra in 35.38 en als 3e finishte Jan Albert Veenema uit Sneek in 36.40. Bij de dames 10 km kwam Antje Hofman uit Koudum als eerste over de finish in 45.45 en Simone van Dijk werd tweede in 46.52 en als derde eindigde Hester Salverda uit Oudemirdum in 47.02.  Voor de uitslagen van de andere categorieën verwijzen wij u graag naar de website van de V.V. Makkum:  www. vvmakkum.nl

Rinia Fietsen had een superprijs beschikbaar gesteld voor de winnaar van de trimloop, namelijk een prachtige cateye! Andere sponsors van deze winterse trimloop waren Amstel Bier, AA drink, Blom yn Ien en Hunia Drukkerij. Na afloop van de trimloop was er een verloting en de winnaar van de twee vrijkaarten voor de wedstrijd Heerenveen – Ajax was mevrouw Willy Brouwer uit Arum. Alle sponsors hartelijk dank voor de bijdragen aan dit evenement! Ook een woord van dank gaat er uit naar de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen aan het slagen van de trimloop.

Na de prijsuitreiking nam voorzitter Rudi de Vries van de VV Makkum het woord en bedankte twee commissieleden van het eerste uur, Klaas Kooistra en Feddy de Boer! Met een attentie en bloemen werden zij hartelijk bedankt voor de 30 jaar die zij zich hebben ingezet voor deze trimloop. Chapeau!

Op naar de 31e editie van de Open Makkumer Wintertrimloop en wel op de 3e zaterdag in januari 2017!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.