Uitslagen 5e Brinkloop Diever

5e Brinkloop in Diever met nieuw seizoensrecord op de tien kilometer van Maarten Zeegers.

Dinsdagmiddag was het nog 30 graden in Diever maar na een koel briesje was het om half acht 23 graden lekker om wat rondjes te gaan hardlopen in dit gezellige Drentse plaatsje waar heel veel lopen worden georganiseerd. Negen Brinklopen, drie marathons en 5 Hoeve aan den weglopen in Oude Willem.
Dit keer 126 deelnemers aan de start, veel bekende gezichten maar ook heel veel nieuwe. Die verblijven op de campings of komen van ver. Er worden niet veel lopen georganiseerd in de vakantieperiode maar in Diever is dit al vele jaren een traditie. De Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland uit Sint.-Jabik doen het al vele tientallen jaren. Hun startplaats is het Dingspilhuus in het centrum met ruime parkeerplaats, café zalen om de inschrijving te doen en voldoende kleed- en doucheruimte in het sportgebouw wat bij het Dingspilhuus in zit. Jammer dat er plannen zijn om dit gebouw op te heffen zoals de gemeente dat wil.Om 18.00 uur wordt de prachtige boog opgezet, de jury tent geplaatst, het touw om de middenbrink gespannen en geluidsinstallatie geplaatst. Ook Meindert Vellinga is dan gearriveerd met de sponzen, bakken, watervoorziening etc. Om 19.00 uur wil men alles gereed hebben dan lopen al verscheidene lopers een rondje om de route van 1250 meter te verkennen. Er staan dan nog geen verkeersregelaars maar de ronde is snel gevonden, iedere bocht is afgezet met lint om te voorkomen dat er wordt afgesneden en na afloop wordt geklaagd dat de route veel korter was dan 1250 meter. Ook deze avond weer genoeg vrijwilligers en zo kon secretaris Jan Blaauw van de St.Sport Promotie Diever het startschot lossen. Ook d 84 jarige Berend Schreuder was erbij hij doet de 2½ km, maar Bé Kok uit Kampen 76 jaar verkiest vanavond de 10 km. die hij binnen het uur aflegt
Anneus Vierhoven de Dieverse postbode en ook één van die actieve vrijwilligers in Diever, fietst de eerste ronde voorop en moest flink aantrappen omdat Maarten Zeegers uit Groningen het seizoenrecord van plaatsgenoot Erik Deen 37.10 wilde verbeteren. En dat lukte hem ruimschoots, 33.04 was zijn tijd en daar was hij blij mee. Hij kwam na afloop speaker Jan Kooistra bedanken voor het aanmoedigen en dank te geven aan de organisatie voor het organiseren van deze gezellige loopjes vanaf de Brink in Diever.
Anneke en Freek zorgde er voor dat de aantekeningen van de tijdjury op papier kwamen als uitslag en publiceerden die op de site www.dieversportief.nl Alle deelnemers werden uitgenodigd om komende zaterdag deel te nemen aan de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem, start 11.00 uur vanaf de Camping Hoeve aan den weg. Inschrijven kan in de Eetboerderij De Hoeve voor de 3-6-8-10-16-21 km. kosten vier euro. Veel vonden dat en goed idee. Dus afwachten hoeveel er ook komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.