Wederom een warme Hoeve aan den Weg Bosloop Oude Willem

FOTO’S Janke vd Schaaf – UITSLAGEN

OUDE WILLEM – Dit keer was het wel erg warm bij de 2e Hoeve aan den Wegloop die de SV Friesland organiseerde vanaf de camping Hoeve aan den weg in Oude Willem. 28 tot 30 graden waarbij de luchtvochtigheid erg hoog was omdat het in de vroege morgen geregend had en dit vocht opsteeg. De 10 km route is ook de mooiste vanaf de Steng via de bosweg en studentenpad door de bossen en heide van het Drents Friese Wold. Op de bosweg ook nog een klimmetje maar na krap 2 km al verzorging, voldoende water en sponzen, de meesten maakten hier goed gebruik van, 2 kilometer verder alweer de volgende post, nu had men in de schaduw gelopen op het studentenpad waar bordje 2-3 en 4 km werd gepasseerd. Op het zes kilometerpunt stond Piet Kerstholt in de felle zon de lopers te voorzien van veel water waarna ze langs het heideveld liepen waar de paarden, schotse hooglanders en schapen bijna langs hun pad liepen en waar ook nog de Klootschietvereniging een wegstrijd organiseerde. Gelukkig kon iedereen met wat begrip voor elkaar zonder problemen voortgang vinden. Rink Post stond op het 8 km punt met water en sponzen en waar het nog ruim 2 km naar de finish waar de warme bouillon en koele vruchtendrank op hen wachtte. Jammer dat Inge Kools en Aafke Keizer waren afgeleid door de klootschieters zodat ze inplaats van linksaf te gaan zo het bordje aangaf rechtdoor liepen en dus helemaal fout liepen. Door de paddestoelen te volgen kwamen ze toch aan bij de finish maar hadden toen ruim 16 km gelopen waarbij de laatste acht zonder verzorging. De mannen Peter en Jasper en de organisatie blij dat ze er weer waren. Goede leer voor de volgende keer, op de bordjes en pijlen blijven letten.

80 deelnemers aan de start, minder dan vorige week maar toen was het minder warm en nu kon men ook nog uitwijken naar de avond om in Blokzijl de Kolkloop te gaan lopen. Ondanks deze wedstrijd toch ook goede wedstrijdlopers aan de start in Oude Willem. Riekele Kobes uit Haskerhorne en Dick Wobbes Veenwoudsterwal kozen voor de 20.8 km. Riekele volbracht die in 1.21.27 en Dick 1.28.54. Enkele lopers op de 16 km stopten na de ronde van 8 km. Voor hen was er na 4 km verzorging en op de 6 nog eens. Op het betonpad richting Hoogersmilde was het heet en met veel zon en weinig schaduw van de bomen. Afzien dus en blij dat ze hun dorst konden lessen bij Piet, menigeen gooiden ook bekertjes water over hun hoofd voor verkoeling. Heerlijk.

De inschrijving was in eetboerderij De Hoeve, van te voren opgeven hoeft bij de SV Friesland niet, zij laten het aan de beslissing van de lopers over of ze willen deelnemen, het gebeurd dat men voor ingeschreven is niet wil wegblijven en niet geheel vrijwillig aan de start komt. In De Hoeve was de activiteitencommissie al druk bezig om het toneel en de zaal klaar te maken voor de Broadway Show die ’s avonds werd opgevoerd en een volle zaal trok. Een groot succes met Debbie Roodakker in de hoofdrol en opgave die ze naast haar functie als campingbeheerder geweldig vertolkte. Een staande ovatie was hun deel.

Maar genoeg ruimte voor de SV Frieslanddames om de lopers in te schrijven en de koffie smaakte best op het terras. En na de loop at en dronk menig loper daar op het gezellig terras op de goede afloop. Voor de vrijwilligers was het ook afzien maar het is dankbaar werk. Volgende week zaterdag is de volgende Hoeve aan den wegloop, hopelijk is het dan minder warm, veel lopers gaan die zondags naar Vlieland voor een halve marathon maar er zijn er genoeg die naar Oude Willem komen. Maar Dinsdag eerst de Brinkloop in Diever.

De uitslagen werden genoteerd door Anneke en Wijtse, ook de tussentijden staan op papier. Janke v.d. Schaaf was er ook weer nu Djurre weer probeert te lopen na zijn blessure. Ook Christiaan Valk maakte finishfoto’s. Alle uitslagen en foto’s staan op de site www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.