Uitslagen 6e Brinkloop Diever

BRINKLOPERS DIEVER TROFFEN EEN DROGE DINSDAGAVOND

Dinsdag de 7e augustus was het de gehele dag regen, de ene bui na de andere en hierbij flinke stortbuien. De organisatoren van de 6e Brinkloop zagen het somber in. Hoeveel lopers komen er vanavond? Voor de organisatoren de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland altijd een verrassing.

De jurytent opgezet, ook voor de speaker een tent, voor het publiek een tent neergezet en voor de verzorging. En zie, er is tijdens de loop geen druppel meer gevallen en was het lekker hardloopweer.

De deelnemers 137 waarvan 28 op de 2½ km, 69 op de 5 km en 40 op de 10 km, kwamen ook nu weer overal vandaan. Die van de campings uit de omgeving waren blij dat ze konden hardlopen na een dag binnen zitten, gelukkig konden ze genieten van de Olympische Spelen op tv en zagen nog voordat ze naar Diever gingen Epke Zonderland goud winnen met zijn geweldige uitvoering op de rekstok.

Het deelnemen aan de Brinkloop is ook een familie gebeuren zo deden deze avond 3 generaties mee van de familie Molenboer uit Diever/Oldemarkt. Maar je ziet ook jeugd die hun ouders ook meelopen. Het gaat hier dan ook niet om het winnen maar om het plezier wat men beleefd door het sportief bezig zijn.

De ruim 80 jarige Klaas Winters mocht het startschot lossen. Klaas de vader van voorzitter Jan Winters is ook altijd actief bij het helpen als vrijwilliger maar kan niet meer zo lang staan en lopen maar staat wel als supporter met zijn schoetmobiel bij de Brinklopen en bij de marathons helpt hij in het Dingspilhuus.

Prijzen zijn er te winnen bij het vestigen van een seizoenrecord of parkoersrecord. Wie een herinnering wil betaald hier iets extra voor anders doe je voor een paar euro mee voor organisatiekosten. Toch wint de laatste loper die over de finish komt van de 10 km de poedelprijs dit keer was dat Peter Boon uit Groningen. Voor de snelste jeugd op de 2½ km waren er bidons beschikbaar gesteld door de fam. Slager van de COOP.supermarkt.

Jan Scheenstra uit Zuidveen was de snelste op de 10 km en benaderde zijn seizoenrecord 34.24 op enkele seconden.Adrie Harthold Appelscha was de snelste vrouw. De volledige uitslagenlijst staat op www.dieversportief.nl

De volgende loop is de Hoeve aan den wegloop in Oude Willem, start 11.00 uur bij camping Hoeve aan den Weg Oude Willem. Afstanden 3-6-8-10-16-21 km. Zie www.hardlopendnederland.nl en ’s Middags om 17.45 uur gaat de Statenloop in De Blesse van start. Ook hier zit de SV Friesland in de organisatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.