Uitslagen Mildamcross

Janet

Datum: zaterdag 1 december 2012
Wedstrijd: Mildamcross
Oranisatie: av Heerenveen Klik op de links hieronder voor uitslagen, foto’s en tussenstand.

Uitslagen – Stand – Foto’s

MILDAM: De Mildamcross,de 3e cross van de Faber Sport Wintercompetitie, kende afgelopen zaterdag een record aantal van maar liefst 207 deelnemers. De weersomstandigheden waren dan ook prima, met een licht winterzonnetje tijdens de start. Het prachtige, maar zware parcours maakt deze cross ook zeer populair bij triathlon en survival atleten.

Een kleine dissonant was het feit dat onbekenden (baldadige kinderen?) een afzetlint hadden verplaatst. Dit was vooral sneu voor de, op dat moment, leider van de 5 km. wedstrijd, Arjen Feenstra. Hij nam hierdoor de verkeerde route, was meteen kansloos, en verliet, enigszins ontgoocheld, de wedstrijd. Vrijwel alle overige deelnemers kozen wel de goede route, waardoor de schade redelijk beperkt bleef. Mede hierdoor kon Kevin Damstra de 5 km. wedstrijd vrijwel onbedreigd winnen. Hij bleef, clubgenoot bij AV Heerenveen, Ronnie Jeeninga ruim 40 seconden voor. Douwe Jan Krol uit Mantgum (Lionitas) werd derde, net als bij de vorige cross op de Heide in Heerenveen.

Bij de dames op de 5 km. werden de drie eerste plaatsen alle opgeëist door AV Heerenveen-leden. Marlijn van der Mei was de snelste. Zij werd gevolgd door Jolanda Smedinga en Elsbeth Rispens.

De 10 km. bij de dames was een prooi voor Lenneke van der Heide. De survival atlete bleef de beide triatletes Geke Venema en Sylvia Brouwer voor. Sylvia ging over de finish in gezelschap van de winnares van de Heideloop Regine Postma. Beide dames kregen dezelfde tijd toebedeeld.

Riekele Kobes toonde zich op de 10 km. bij de heren de sterkste, op ruim een minuut gevolgd door Jan Sytze Jonker. Henri Veldman wist als derde de finishlijn te passeren. Opvallend is dat deze heren bij de Mildamcross van 2011 in dezelfde volgorde ook de eerste drie plaatsen in de einduitslag voor zich opeisten.

De vierde loop in deze reeks, ook weer een cross, vindt plaats op 5 januari 2013 in Sint Nicloaasga. Informatie hierover kan worden gevonden op de website van AV Heerenveen, www.avheerenveen.nl.

Bron: http://www.flitsnieuws.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.