9e Ameland Adventurerun op 15 december

9e Ameland Adventurerun

Erik Negerman

Erik Negerman verdedigt op zaterdag 15 december zijn titel op de halve marathon tijdens de 9e editie van de Ameland Adventurerun.
Op het zware parcours van 21,1 km zal hij de titel niet cadeau krijgen aangezien er met name bij de heren een hele rits nationale en regionale toppers naar de wedstrijd op het Waddeneiland komen. Onder anderen de Groningers Iwan Kamminga, Jan Stuursma en Ben Stellingwerf, de Drent Jan Venhuizen en de in Eindhoven bij Luc Krotwaar trainende Megersha Gadisha enTimothy Karanu zijn de tegenstrevers van Erik Negerman. Marathoncoryfee Luc Krotwaar, in 2011 nog 5e, is natuurlijk zelf ook van de partij.
Bij de dames is Yvonne Kassenberg de grote favoriete. Zij was in 2011 2e op Ameland en is bezig aan een bijzonder sterk jaar met aansprekende titels en prestaties. Yvonne zal de meeste tegenstand kunnen verwachten van de talentvolle Immy Auck Kersbergen en de triatlete Danne Boterbrood. Boterbrood is sinds haar mislukte missie richting London overgestapt op de lange afstand triatlon. Dit heeft haar geen windeieren gelegd gezien haar prachtige winst bij haar debuut op de halve triatlon tijdens de 70.3 Ironman van Lanzarote afgelopen oktober.
strandopDe unieke route van de halve marathon is dit jaar nog zwaarder door een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn in het gezellige, in kerstsfeer aangeklede, centrum van Nes.
jeugdloopDe verwachting is dat tussen de zeven en achtduizend bezoekers naar Ameland komen in het weekeinde van 15 december waarvan ca. 3700 zijn voorzien van een startnummer voor één van de startseries van de Adventurerun. Naast de wedstrijd is de Ameland Adventurerun een prachtig familie-evenement met afstanden voor alle leeftijden en niveaus. Zo kan er naast de halve marathon ook gestart worden op de 5 en 10 km prestatieloop en is er voor de kinderen t/m 12 jaar een Kidsrun over 1 of 2 km.
Deelnemers, supporters en toeschouwers kunnen voor en na de run in het centrum
van het pittoreske Nes genieten van muziek, lekker eten , een glaasje glühwein of misschien iets vinden voor onder de kerstboom in een van de winkels of horecagelegenheden of op de speciaal ingerichte sfeermarkt op het kerkplein.
Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie is te vinden op www.adventurerun.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.