Uitslagen Noorder Fitrun Leeuwarden

UITSLAGEN – FOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S Anton Wijkhuijs – FOTO’S Humphrey Paap

StarterHumphrey PaapStartKoplopersMenno MudWheeler

Menno Mud wint Noorder Fitrun in Leeuwarden

Zaterdag de 12e oktober organiseerde AV Lionitas samen met de vrienden van het MCL de Noorder Fitrun in Leeuwarden. ’s Morgens waren we al in Oranjewoud geweest waar AV Heerenveen de Woutersbergjecross organiseerde. Ook een mooie deelname op een knus plekje in het bos. Je moet een eindje lopen vanaf de parkeerplaats maar dat is geen probleem. Heb er wat folderpakketjes achter de ruitenwisser gedaan, even contact gehad met de inschrijvers Lies en Klaas die nog een pakket folders had met de wintercompetitie waarvan dit de eerste was. Het was droog maar toen ik net buiten Heerenveen was begon het regenen.

’s Middags met Josefien naar Leeuwarden, startnummers en spelden mee voor de organisatie van de Stendum sponsorloop op 29 oktober in het Rengerspark, daar verzorgen wij het materiaal, geluid, klokken, boog etc. gesponsord door John Sloot Running Center Leeuwarden. Woensdag gaan we dat doen bij de ING sponsorloop ook in Leeuwarden. Allebei is het goede doel Serious Request: het Glazen huis.

De start en finish was nu bij de oude AOC school waar Johan en nu Josien en Patrick studeren. De school van Cor Appelman. Ik vond het beter dan bij het verzorgingshuis omdat hier een mooie ruimte is om in te schrijven, kantine, douchen en kleedruimte, groot parkeerterrein waar ik mooi de folderpaketjes achter de ruitenwisser kan doen, die ruiten waren nat maar geen probleem voor de mapjes de folders van o.a. Fytrisloop, Marderhoekloop, 4e kwartaal SV Frieslandlopen, winterlopen van AV Heerenveen en Horror, folder van www.sportfysiotherapiefriesland.nl bosmarathon Diever etc.

Veel bekenden waar je nu even een praatje mee kon maken, Imco was er niet als speaker die was denk ik met zijn survival jeugd naar Boerakker, Tjepkema deed nu het verslag. Heel veel vrijwilligers, ook onze Hennie was er weer bij, samen met Joop vorige week ook al in de eindverzorging bij de survival in de groene ster. Een goeie hulp heb je daar aan en altijd even vrolijk en druk.

350 deelnemers aan de start, (275 in 2012) droog en op een mooi parkoers, veel lopers die vorig jaar in Zwaagwesteinde aan de Fytrisloop deelnamen konden hier nu lopen, de Fytrisloop is nu op 19 oktober. Dit is een druk weekend; zondag de 4 mijl Groningen en in Zuidlaren liepen ook meer dan 800 lopers. Verder zijn er lopen in Assen, Meppel en Veenhuizen en de NK Marathon in Eindhoven. Maar er zijn zoveel loopgroepen als die gaan deelnemen aan één van deze lopen heb je deelnemers genoeg om de organisatie rendabel te maken.

Menno Mud won de Noorderfitrun 2e Martin Ketellapper 3e Eelco Hoogeveen 4e Simon Regnerus en 5e Fokko Smedema. Vrouwen: 1e Trienke Zijlstra 2e Hester Groenveld 3e Geeske Zonderland 4e Gerda v.Klaarbergen 5e Miny Verheij
Jammer dat Menno van Fysio058 en SV Friesland niet vaker kan meelopen door zijn werk als chauffeur bij Peter Apel anders had hij zeker vaker op het podium gestaan.

Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.