Uitslagen Running Center Cross Bakkeveen

UITSLAGEN

FOTO’S Arjen Visserman

Foto’s Crossloop Bakkeveen 2012 Martijn vd Vaart

Running Center Cross Bakkeveen

foto Arjen Visserman

Stefanie Bouma en Remon van Lunzen winnen 3e Running Center Cross in Bakkeveen

Remon 

Verslag Jan Kooistra

GROTE DEELNAME BIJ 3e RUNNINGCENTERCROSS IN BAKKEVEEN.

Zondag 15 januari was het een prachtig zonnige dag om te gaan hardlopen in het schitterende recreatiegebied Mandeveld  in Bakkeveen. Hier organiseerde de AV Impala uit Drachten de 3e Runningcentercross voor recreanten en wedstrijdlopers. De competitie bestaat uit 4 crossen in Leeuwarden, Steenwijk, Bakkeveen en op 12 februari de cross in Appelscha.  

De vrijwilligers van Impala hadden de route goed verkend en duidelijk uitgezet met vlagjes, lint en op de afslagen vrijwilligers. Dit is de mooiste route voor een cross, heel overzichtelijk en brede paden die veel hardlopers de ruimte geven om op hun eigen tempo de 2-4-6-8 of 10 km te kunnen volbrengen. De plas was bevroren maar door de zon die de gehele dag scheen was dat later wel gesmolten.

Omdat men niet in de kantine van de Voetbalvereniging kon inschrijven was de eigenaar van de Sam’ s Pannekoekerij gevraagd of dat bij hun kon. Daar kregen ze toestemming van en bij de VV Bakkeveen kon men verkleden en douchen. Op de ruime parkeerplaats was ruimte genoeg om de auto’s  daar te parkeren. In de pannekoekerij was een foldertafel  neergezet met folders van de SV Friesland en www.hardlopendnederland.nl  de nieuwe hardloopsite van Noord Nederland.

De eerste start was die van de recreanten, nog nooit was er zoveel belangstelling voor deze loop, 146 mannen en 86 vrouwen melden zich aan. Het was even zweten voor de dames achter de inschrijftafel  maar ze hadden op tijd iedereen voorzien van een startnummer en kon er om half twaalf worden gestart.

Onder het startdoek van Running Center stelden de lopers zich op, ruimte genoeg om iedereen de ruimte te geven om te starten. Starter Freek de Jong met  Start commissaris  Gerrit  Jepma zorgden voor een prima start. Jan Kooistra was de speaker en DJ Chris uit St.Anna zorgde voor het geluid en muziek. Dank zij een goed team vrijwilligers op de route en tijdjury verliep deze recreatieloop en later de wedstrijdloop  volgens schema en werden al de nummers en tijden genoteerd die direct al na de loop op www.uitslagen.nl  stonden, prima werk van de jongens die de uitslagen verzorgden. Hepke v.d.Weg en Hedzer Laskowitz de wedstrijdleider en scheidsrechter zagen dat alles zo verliep als ze hadden gehoopt. Beide mannen regelen ook het tussenklassement en einduitslag van de Running Center crossen.

De recreanten konden kiezen uit 1 tot 5 ronden van 2 km. Arie de Jong uit Oosterwolde, een fanatiek fietsers die in de winter zijn conditie op peil houd door te gaan hardlopen, was de eerste die zich na 10 km bij de jury melde in een tijd van 38.14. Pracht parkoers, heb genoten was zijn reactie na afloop. Voor al de deelnemers was er hete bouillon, thee, multivruchtendrank en sinaasappels. En in de pannekoekerij  kon men een keuze maken uit 25 soorten pannenkoeken.

Het Rode Kruis die ook een eigen tent kreeg om de gewonden te helpen hadden het niet druk, heel weinig lopers melden zich bij hun en dat is te danken aan het goed uitgekozen parkoers.

Voor de recreanten was er een medaille als herinnering maar er waren veel die alle vier crossen meedoen en deze krijgen 12 februari in Appelscha hun circuitherinnering. Ook is daar de prijsuitreiking voor de wedstrijdlopers.

Deze wedstrijdlopers ging om half één van start vanaf de pupillen tot aan de senioren die om drie uur van start gingen.  200 jeugdlopers aan de start en bij de wedstrijd bij de senioren kwamen nog eens 36 mannen en 12 vrouwen in actie voor de sprintloop van 2 km of de 6 km vrouwen en 10 km voor de mannen.

Remon van Lunzen Leeuwarden won zoals verwacht de 10 km in 34.47 en was nummer één bij de mannen 35 plus, Jan Jouke Vos Heerenveen won bij de senioren 35.16  Voorzitter Klaas Talma van Impala won bij de 45 plus in 38.26 Rink Post Appelscha won bij de M55 in 39.34

Snelste vrouw was Stefanie Bouma Impala 23.08 op de 6 km cross, ze was vorige week de beste Friese vrouw in de halve marathon in Egmond aan Zee. Bij de V35 won Yvonne Kassenberg Burgum 23.35 Tineke v.d. Vliert Horror was de snelste 45 plus in 24.55

De AV Impala kan met al haar vrijwilligers terugzien op een geslaagde cross waarbij de zon en het record aantal lopers  voldoening gaf voor al dat werk wat er was verzet.  Volgende week kunnen de crossers  in Groningen deelnemen aan de ZACFreudenburg cross die Vitalis daar organiseert, de weglopers kunnen zaterdag in Makkum hun energie kwijt en/of zondags in St.-Annaparochie waar de SV Friesland de 10 EM. Van St.-Anna organiseert. Zie www.hardlopendnederland.nl voor al de loopevenementen in het noorden.

Vrouwen
1e Stefanie Bouma 23:08 2e Yvonne Kassenberg 23:35 3e Marieke van der Vegt 24:53
Heren
1e Remon van Lunzen 34:47 2e Jan Jouke Vos 35:16 3e Riekele Kobes 35:55

Voor meer info kijk op: Running Center Crosscircuit 2012

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.