Uitslagen Serious Request Run Balk

Balk, 23 december 2013

Deelnemers, vrijwilligers, sponsors en vv Balk hartelijk dank voor deze fantastische dag.
Hoewel nog niet al het geld binnen en geteld is, heeft de Serious Request Gaasterlan-run 2013 minimaal € 5000,- opgeleverd. Fantastisch!

LC-20131223-loopnieuws

Bijna 600 deelnemers aan Serious Request Run in Balk BALK.

UITSLAGEN:  5 KM Dames Heren – 12 KM Dames Heren – 21 KM Dames Heren

Omdat 40 lopers, die vooraf al ingeschreven, het vanwege het slechte weer lieten afweten bleef het aantal deelnemers aan de Serious Request Run in Balk net onder de 600 steken. Voor de organisatie geen probleem want met het grote aantal lopers dat wel in aktie kwam was men dik tevreden. Omdat alles zonder problemen verliep en de lopers zich over het parkoers alleen maar positief uitlieten liepen deelnemers en organisatie na afloop van de Run met een grote grijns rond.

Louter tevreden gezichten dus in Balk, al leek het vlak voor de start vanwege het slechte weer een hele opgave voor de lopers te worden. Maar eenmaal van start viel het allemaal erg mee, wat bleek uit de vele persoonlijke records die er werden gelopen. Zo noteerde de winnaar bij de halve marathon, Willem de Boer uit Exmorra, een tijd van 1.15.00. “Dat is maar één minuut boven mijn PR, dus daar kan ik mee thuis komen”, aldus De Boer, die vrij fit over de finish kwam. “Het ging prima op een prachtig parkoers. Alleen in het begin hadden we wind tegen. Het grootste gedeelte liepen we echter of in de luwte van de bossen of we hadden wind mee. Ik lag al vrij snel alleen op kop, het ging vrij gemakkelijk”. Dat blijkt ook uit de voorsprong die De Boer op de finish had op nummer twee, Henk Bos uit Sloten. Die kwam ruim zeven minuten later binnen.

Bij de dames een opvallende winnares op de halve marathon. Miny Verhey uit Leeuwarden kwam breed lachend als eerste over de eindstreep en had daar alle reden voor. “Ik ben in augustus pas begonnen met hardlopen en dit was mijn eerste halve marathon. Ik kreeg op twee kilometer voor de finish te horen dat ik op kop lag maar dacht dat het een grapje was. Maar toen even later een medewerker van de organisatie meldde dat ik inderdaad voorop lag kreeg ik vleugels. Dat gaf een kick, want ik had daar helemaal niet opgerekend”, aldus Verhey, die waarschijnlijk nog van zich zal laten horen in het atletiekwereldje van Fryslân. Andere winnaars in Balk waren Jetze Genee uit Makkum en Theuny Reiker uit Scharnegoutum op de 5 km. en Rob de Bos uit Midsland en Liesbeth Steenbergen uit Sneek op de 12 km.

Jan Stobbe. (Website Gaasterlanrun)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.