Uitslagen Veneboerloop Drachten

Kamminga en Oosterloo winnen in Drachten

Verslag: Harm Noor

Iwan KammingaDRACHTEN – Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela blijft in de winning mood. Na een overtuigende zege in Wildervank overtuigde Kamminga nu in Drachten. Met een tijd van 31.39 voldeed hij aan de opdracht van zijn trainer door 3.10 per kilometer te lopen.”Tot drie kilometer bleef een grote groep bij elkaar. Bij mijn eerste versnelling was ik los en kon ik onbedreigd naar de finish lopen”, aldus Kamminga na afloop.
Achter hem brandde een heftige strijd los tussen een aantal atleten, die als groep de laatste driehonderd meter in ging. Na een felle sprint werd Edwin Slijkhuis uit Groningen tweede in 31.55, Erik Driesen uit Vollenhove derde in 31.59.

Bij de masters was Wim Opten uit Zuidlaren succesvol in 33.00. De sterke atleet maakt een sterk seizoen door met veel zeges.

Jessica OosterlooBij de vrouwen zegevierde Jessica Oosterloo in 35.42. “Ik liep lang samen met Ydwine van der Veen. Pas na zes kilometer, bij het viaduct, kon ik loskomen en sloeg ik binnen korte tijd het beslissende gat. Mijn tijd ligt slechts een paar tellen boven mijn pr. Ben super tevreden”, aldus een gelukkige Jessica Oosterloo. Ydwine van der Veen van de AV Heerenveen eindigde op bijna een halve minuut in 36.11 als tweede.

UITSLAGENFOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.