Uitslagen Zac Freudenburg Cross

Zac Freudenburg Cross

Zac Freudenburg Cross
zondag 22 januari 2012
Korte cross
Lange cross
Junioren
G-sporters

Veel zwaarder kon het parcours van de Zac Freudenburg Cross er niet bij liggen. Door aanhoudende nattigheid was het gras van het Stadpark veranderd in een moeras waarin de schoenen van de lopers bij elke stap vast werden gezogen.

De organiserende studentenatletiekvereniging Vitalis zorgde dat de sfeer er in bleef met muziek en snert. Ondanks de aanhoudende regen deed deze derde editie een recordaantal van 150 deelnemers mee.

De cross is vernoemd naar de uit Amerika afkomstige Zac Freudenburg. Hij was rond de eeuwwisseling actief lid geweest van Vitalis en liep altijd zijn vaste trainingsrondje door het Groningse Stadspark. Dat vaste rondje vormt tegenwoordig het strijdtoneel voor de cross.

Net als vorig jaar won de kleine Amerikaan de cross met overmacht. Hij leek geen moeite te hebben met de omstandigheden en denderde over het drassige ongemaaide groen alsof het asfalt was.

De lange cross bij de vrouwen werd gewonnen door Marlou Bijlsma en de korte cross door Tessa den Heijer. De winnaar van de korte cross bij de mannen was Bram Kuip.

De wedstrijd vormt dit jaar samen met de AVD Cross en de Kerstcross van Oranjewoud de Noorderlijke Cross Cup. Deze drie wedstrijden zijn qua parcours zeer verschillend. De AVD Cross wordt gekenmerkt door een zandverstuiving en de Kerstcross gaat door een bos. Het toetje wordt gevormd door de Zac Freudenburg Cross die dit jaar voor velen zwaar op de maag lag.

(Persbericht)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.