Veel deelname Oudejaarscross Leeuwarder bos

RUIM 90 DEELNEMERS SV FRIESLAND OUDEJAARSCROSS LEEUWARDER BOS.

FOTO’S Janke vd Schaaf

Boscrossloop LeeuwardenWat weer een harde wind op maandag oudejaarsdag toen de Oudejaarscross van SV Friesland op de hardloopkalender stond. Sjouke Touber en Henk Hoekman hadden ondanks dat het zo nat is overal, toch een mooie route van 1213 meter gevonden die best te belopen was. Maandag al vroeg de linten en pennen in de grond gestoken, het was droog en rond de 10 graden. Lekker hardloopweertje.

Josefien, Jan en Christiaan waren er ook op tijd maar Hennie en Joop waren de aller-vroegste. Jan had een gamel glühwein, poeiermelk en bouillon heet gemaakt en gedrieën de oliebollen opgehaald in St.-Anna. Ze zouden voor warme zorgen maar dat was het Roemenie comité niet gelukt dus moest men met koude genoegen nemen. 150 zal wel genoeg zijn. Die mensen doen ook hun best dus wordt het hen ook niet kwalijk genomen. Even in de magnetron, maar die zit niet in de bus/aanhangwagen.

Maar liefst 93 deelnemers melden zich en dat zijn er dertig meer dan vorig jaar. De cross is opgezet voor de trainingsleden van Sjouke, Miranda en Andries. Anderen mochten ook wel deelnemen maar dan twee euro betalen voor de onkosten. SV Frieslandleden deden gratis mee. Na de loop was er genoeg te eten en te drinken en ook kreeg iedereen nog een mok of pen mee. Een bijzondere pen, hierop staat ons overleden clublid Evert akkerman uit Meppel, zijn vrouw Marijke vond dit een fijn gebaar.

Huub Hoekman mocht het startschot geven nadat de gehele groep een verkenningsronde had gedaan en wisten nu hoe en waar ze konden lopen. Ze mochten maximaal drie kwartier hardlopen en dat deden de meesten ook. Veel lof was er voor de organisatoren. Het moet toch maar weer even worden geregeld, de tenten opzetten de verzorgingskar als windvanger en Christiaan zorgde voor muziek. Janke v.d.Schaaf maakte weer een fotoreportage en Christiaan nam ook een flink aantal foto’s die op de site worden gepubliceerd. Er is veel belangstelling voor foto’ s bij de Molenloop 140 deelnemers, de foto’s zijn maar liefst meer dan 500 keer bekeken. Bedankt Janke en Christiaan.

Voorzitter Cor Zeemans liep ook mee, hij kwam niet verder dan één ronde, onderweg kreeg hij een telefoontje dat hij pake is geworden van een kleindochter, dolgelukkig is hij huiswaarts gekeerd.

Hennie en Josefien gaven iedereen na afloop drinken, oliebollen en ook kregen ze een mok of balpen. Toen iedereen voorzien was is alles gezamenlijk opgeruimd en kon de familie Kooistra op tijd naar huis om daarna naar Gorredijk te gaan waar de Oliebollenloop was met 1000 deelnemers.
Hier 300 folderpakketjes achter de ruitenwisser gestopt, het bleef droog, Iwan Kamminga en Jan Stuursema kwamen beiden als winnaar over de finish. Onze Charissa Zijlstra werd derde. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.