Wiardaloop in Leeuwarden

2e Wiardaloop FVC Leeuwarden geteisterd door harde wind en regen/hagelbuien

De foto’s zijn al gemaakt door Janke vd Schaaf en die zijn hier te bewonderen. En hier staan meer foto’s en hier de UITSLAGEN.

Djurre vd Schaaf

Mooi shirt!

Verslag: Jan Kooistra

Het was zondag de 22e april nu geen dag om er eens lekker te gaan hardlopen, tenminste niet voor de mooiweerlopers die draaiden zich nog een lekker om toen ze de’s morgens door het raam zagen. Het water kwam rond 8.00 uur met bakken uit de lucht en er stond een flinke harde wind, echt weer voor bikkels die het wel aan durven met dit weer te gaan hardlopen, immers op 16 juni bij de Slachte kan het ook waaien en regenen alleen is het dan niet zo koud.

De jeugdcommissie van de Friesche Voetbal Club organiseerde vorig jaar voor de 1e keer deze Wiardaloop en had nu contact gehad met SV Friesland die wel met hen mee wilde doen omdat ze er nog een loop bij wilden hebben in het Leeuwarderloopcircuit om het Hardloopkampioenschap van Leeuwarden met lopen in Leeuwarden Kleine Wielenloop, Lekkum  Bulleloop, Wijtgaard Twirreloop en Wiirdum Golleloop.

Rudolf Das van FVC is zelf een fanatiek loper en één van de boegbeelden van die club was mede een van de bedenkers van deze actie had goed overleg met de SV Friesland en deze zorgden samen voor de propaganda. De loop kwam op de loopkalender en was de verwachting dat er veel lopers zouden komen. Natuurlijk houd iedereen niet van een ronde te lopen van 3.5 km en dat maximaal  6 keer, maar deze ronde was de moeite waard om te lopen, weinig last van auto’s en bij iedere doorkomst drinken. Overal vrijwilligers van FVC trotseerden het slechte weer om de lopers aan te moedigen en de goede richting op te sturen. Meer dan honderd deelnemers melden zich aan in de ruime kantine op dit prachtige sportcomplex.

Bij betere weersomstandigheden waren dat er veel meer geweest, maar je kunt alles goed organiseren het weer heb je nu eenmaal niet in de hand. SV Friesland heeft de boog opgezet en twee tenten geplaatst voor de jury en eindverzorging in de vorm van hete bouillon, thee, fruit en vruchtendrank. Al de deelnemers kregen ook nog een flesje sportdrank aangeboden door FVC. Er stonden twee marathonklokken bij doorkomst en finish. 

25 deelnemers kozen voor de halve marathon de rest voor de 3.5-7-10.5-14-17.5 km en de jongste jeugd liep 1 km om de sportvelden heen. Twee clubspeakers zorgden met muziek en commentaar voor een prima sfeertje. De lopers moesten zweten en afzien maar daarna een lekkere warme douche. De jeugd kreeg eerst nog een warming up van de dames van FVC en op die muziek lukte dat best.

Er waren geen prijzen te winnen, wel waren er medailles en werden de tijden genoteerd voor de uitslagenlijst. Janke v.d.Schaaf maakte mooie foto’s die op de sites www.frieschevoetbalclub.nl en www.svfriesland.nl en natuurlijk ook op de hardloopsite van Friesland www.heroisme.nl zijn te bekijken.

FVC en SV Friesland kunnen terugzien op een geslaagde loop die zeker volgend jaar weer op de hardloopkalender komt te staan. Zie hiervoor www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.