Javier Guzman met “Doen en laten” in Bolsward

Datum:  28 april
Programma: Doen en laten
Artiest:  Emilio Guzman
Locatie: Ons Gebouw Bolsward
Aanvang: 20.30 uur
Voorverkoop: Expert
Entree:  € 12,50
Website: www.boog-bolsward.nl

In 2002 won Javier Guzman zowel de juryals de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Meestal halen wij de winnaar vervolgens naar Bolsward, maar – eigenwijs als we zijn – kozen we dat jaar voor de nummer 2 (Wim Helsen). Om Javier nu nog te boeken, gaat wat boven ons budget. Daarom hebben we gekozen voor zijn broertje Emilio. Hij won ‘slechts’ de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival 2010.

Emilio Guzman werd in Spanje geboren. Als driejarige verhuisde hij naar Nederland. Daar kwam hij terecht in het streng gereformeerde Ouderkerk aan de IJssel, en omdat Emilio op zondag wel graag de mogelijkheid hield om te kunnen fietsen, verhuisde hij al in zijn pubertijd naar Rotterdam. Daar sleepte hij na acht jaar zijn VWO-diploma in de wacht om vervolgens in Amsterdam Nederlands te gaan studeren. Omdat Emilio dyslectisch is en dus een broertje dood heeft aan taalkunde, legde hij zich toe op Moderne Nederlandse letterkunde. Hij rondde zijn studie echter niet af. Hij heeft ook geen diploma nodig, want hij wil zich nog maar op één ding concentreren: stand-up comedy.

Emilio is lid van Comedytrain sinds juli 2003. Hij is regelmatig te zien in Toomler en speelt tevens mee in de Theatertour en de Cafétour van Comedytrain. Daarnaast werkt hij achter de schermen ook mee aan de programma’s van zijn broer, Javier. In de zomer van 2009 is hij één van de jonge comedians die als de Amsterdam Underground Comedy Collective de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

En nu staat hij helemaal klaar om ook u voor zich te winnen. Dit seizoen is hij met zijn eerste soloprogramma Doen en Laten in de theaters te zien. Als voorbereiding daarop heeft hij vorig seizoen veelvuldig met de Cabarestafette en alleen of met andere Comedytrainers door het land getrokken. Volgens kenners is Emilio iemand om in de gaten houden…
www.emilioguzman.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.