Yoga, hardlopen en Vlieland

Island Yoga

Yoga & Running Weekend aan zee op 21/22/23 Juni 2013

Beleef het beste van het eiland.

Yoga, hardlopen en Vlieland. Een combinatie even uitgebalanceerd als een overheerlijk vijf gangen menu in een Michelin-restaurant! Waar kun je nu meer genieten van de combinatie yoga en hardlopen, dan op dit prachtige Waddeneiland? Auto-arm, rust, zee, strand, wind, bos en polders…. Vlieland biedt het allemaal. Maar vooral…no nonsens yoga en hardlopen langs de ruisende zee en over Vlielands verborgen paden door duin en bos!

Het wordt de tweede keer dat deze unieke combinatie op dit mooie eiland wordt aangeboden.

  • Inhoud van het arrangement:

Twee keer 90 minuten yoga van Mariël (1x hatha en 1x power), 2 x 90 minuten buiten bewegen en hardlopen over het prachtige eiland met Edith, 2 overnachtingen inclusief ontbijt en lunchpakket in B&B Torenzicht.

Prijs: €149.50 (nette douche en toilet op de gang, op basis van 2 of 3 personen per kamer).

Aankomst op vrijdag op Vlieland na een bootreis van ruim 1,5 uur. Je verblijft 2 nachten in B&B Torenzicht. Een vriendelijk en groen Bed en Breakfast gelegen in de authentieke Dorpsstraat van Vlieland. De nette douche en toilet bevinden zich op de gang. Koffie en thee staan de hele dag gratis tot je beschikking en ‘s ochtends bij het ontbijt maak je gewoon een lunchpakketje voor ‘s middags op het strand. Je volgt 2 keer een yoga les van 90 minuten, en volgt 2 keer een hardloopsessie door bos, duin en over het strand! Al naar gelang wordt de loopgroep opgesplitst in gevorderde lopers (je loopt gemakkelijk 10 km in een rustig tempo)en de recreatie lopers die 5 km in een rustig tempo prettiger vinden. Je loopt niet alleen hard, maar geniet vooral van de schoonheid van strand, duin en bos. Hier en daar een oefeningetje, duin omhoog of strandovergang trotseren, maken de loop gevarieerd. Op zondag reis je weer terug met de boot.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag vertrek uit Harlingen om 14.15 uur. Aankomst op Vlieland om ongeveer 15.45 uur. Aansluitend inchecken in het bed & breakfast om je lekker te installeren. Om 19.30 uur de eerste Hathayoga sessie van Mariël en kennismaking met de andere yogi’s op een mooie (binnen)locatie onder de vuurtoren. Om 21.30 uur sluiten we de eerste sessie af.

Zaterdag na een (licht!) ontbijt starten we met een loop van 9.30 tot 11.00 uur. Daarna ben je vrij om het eiland te verkennen of iets voor jezelf te doen. Aan het einde van de middag opnieuw een Yoga-sessie, dit keer een poweryoga les van 16.00 – 17.30 uur. Bij mooi weer natuurlijk in het bos, duin of op het strand! De avond kun je gebruiken om te dineren, een filmpje te pakken of een lange strandwandeling te maken.

Zondagochtend na het ontbijt een laatste combinatie van hardlopen & yoga, welke we afsluiten met een korte evaluatie. Aanvang 10.30 tot +/- 12.30 uur. De veerboot vertrekt om 17.00 uur terug naar Harlingen, dus ook de zondagmiddag is er nog tijd om iets voor jezelf te doen.

Verwen jezelf met een weekendje Vlieland en gebruik de wind, de yoga en het hardlopen om je hoofd leeg te blazen! Vind je evenwicht en uitdaging in de vele verschillende yoga houdingen die dit weekend aangeboden worden en de heerlijke ervaring van (hard)lopen in een natuurgebied waar je niemand anders tegen komt. Beweging, ademhaling en balans zijn de sleutelwoorden. Je gaat naar huis met een soepeler lijf, een totaal verfriste geest, en een onvergetelijke ervaring. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om deel te nemen aan het arrangement. Het is wel handig dat je in ieder geval in een rustig tempo 5 km hardlopen kunt volhouden. Maar ook wanneer je gevorderde hardloper bent zul je zeker uitgedaagd worden tijdens de looptrainingen.

De hardlooptrainingen worden verzorgd door Edith Appel. Zij is een enthousiaste hardloopster en is gediplomeerd runningtherapeute. Mariël Slotman geeft de yogalessen. Zij geeft yoga met hart en ziel en organiseerde in 2012 vijf yogaweekenden op Vlieland. Ze geeft Ashtanga-,Power-, Hatha-, Panna-, Teenage- en Kinderyoga op Vlieland. Kijk eens verder op deze site als je meer informatie wilt.

Voor €10,00 extra beschik je van aankomst tot vertrek over een fiets van fietsverhuur Zeelen. Om te boeken neem je contact op via de email, marielslotman@gmail.com N.B: de prijs is excl. toeristenbel. van €1.35 p.p.p.n. Je dient zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.