3e Brinkloop in Diever

Peter Boeters en Wilma de Vries Groningen winnen 3e Brinkloop in Diever.

Het deelnemers aantal van de Brinklopen in Diever stijgt. Nu 126 maar volgende week als er in een ander deel van Nederland de vakantie begint dan zullen er nog meer lopers bij aanwezig zijn. Momenteel komen de meesten uit het Noorden en een enkele buitenlander uit Edinburgh (Schotland), Meppen (Duitsland) en Skopje (Macedonië).

Deze dinsdagavond was het mooi weer, nog niet te warm om te hardlopen en na iedere ronde  van 1250 meter was er voldoende verzorging water en sponzen. Het is er altijd gezellig op de brink, de nieuwe boog opgezet, muziek  en verslag van spreekstalmeester Jan Kooistra uit St.-Jabik  en aardig wat publiek die hun familie komt aanmoedigen. Ook de jeugd, ja hele families lopen mee, dat is nu de laagdrempeligheid van deze lopen. Geen prijzen maar laag inschrijfgeld van een paar euro en wie een medaille wil koopt die herinnering.

Het Dingspilhuus is de ideale plaats om in te schrijven, omkleden en douchen en voor of na de loop even gezellig te zitten om een praatje te maken onder het genot van een drankje. Het gebouw ligt mooi in het centrum, lopers halen soms ook nog wat boodschappen bij de COOP, die zit ook bij de parkeerplaats.

Kon men altijd wel stukjes door het gras afsnijden nu is die mogelijkheid er niet meer en is dit afgezet met lint. Nog komt men net niet op de 10 km. maar op dit parkoers met klinkers en de vele bochten zal men niet direct een persoonlijk record neer zetten, maar het  is wel een leuke testloop. Op alle afslagen staan verkeersregelaars en Henk fietst de eerste ronde voorop. Later bezumfietser.

Dank zij de site www.hardlopendnederland.nl en www.dieversportief.nl of www.svfriesland.nl weten de hardloopliefhebbers dat er elke dinsdag in juli/augustus de brinklopen zijn, de 3e zaterdag in juli de Midzomeravondmarathon Diever en 5 zaterdagen achter elkaar, 26 juli en 2-9-16-23 augustus de mooie boslopen zijn vanaf de camping Hoeve aan den Weg Oude Willem. Start 11.00 uur voor 3-6-8-10-16- 21 km. ronden van 3-8-10 km. met verzorging voor de 8 op 4 km en de 10 op 6 km bij warm weer ook nog op de 2-6-10-12-16 km. voor de 16 km. is dat op 4-8-12 km. genoeg bekers water.

Komende zaterdag de 19e juli de Midzomeravondmarathon in Diever  start om 17.00 uur 10-20-30-42.195 meter. Het wordt warm daarom 4 verzorgingposten op de route van 10 km. men mag na iedere ronde besluiten door te gaan of te stoppen. Onderweg thee, cocacola, water, SISsportdrank, banaan en ontbijtkoek en sponzenpost. Na de finish, deze is bij Het Kasteel, is er bouillon, thee, fruit en vruchtendrank. Voor velen wordt dit een uitdaging, Veel buitenlandse deelnemers hebben zich aangemeld uit Duitsland, Belgie, Engeland, Thailand, maar de meesten zullen zich zaterdag voor half vijf zich nog aanmelden aan de start.

Zie voor de uitslagen van de brinklopen en de stand, parkoers en seizoensrecords www.dieversportief.nl Ook hier de informatie over de Midzomeravondmarathon. Voor de Hoeve aan den Weglopen zie www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.