4/9 EE Loop in Britsum

EE-Loop BritsumDe SV Friesland uit St-Jabik bestaat dit jaar al 34 jaar en nog steeds organiseren ze tientallen lopen en zijn ze ook betrokken bij veel lopen georganiseerd door andere organisaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Op donderdag 4 september staat de EE-loop in Britsum op de loopkalender van sv Friesland.

De route is uitgezet vanuit Britsum naar Cornjum, door het park en dan naar de EE. Hier gaan de 15 km lopers nog een route richting Jelsum, vervolgens naar Cornjum en komen dan ook weer na zo’n 10 km bij de brug langs de EE waar verzorging staat. Hier gaan ze net als de 10 km lopers richting Wijns en weer terug op naar Britsum. Een bijna verkeersvrije route over fietspaden en dwars door het Friese landschap waar het genieten is van de mooie vergezichten.

Veel lopers tot uit Groningen en van over de afsluitdijk zullen aan deze EE-loop deelnemen de organisatie verwacht dan ook 300 lopers aan de start. De 5 km lopers gaan tegelijk van start met de 10 en 15 km lopers en komen bij een keerpunt na 2½ km en gaan dan dezelfde weg terug naar de finish.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.