Uitslagen Visserijdagenloop Harlingen

UITSLAGEN

HARLINGEN – Al heel veel jaren organiseert de SV Friesland de Visserijdagenloop in Harlingen maar zoveel deelnemers als er nu aan de start stonden, 310, had men nog nooit ingeschreven. De weersomstandigheden waren ideaal om te gaan hardlopen; zon, weinig wind en rond de 20 graden. De organisatie had een waterpost voor de 10 km op het 5 km punt gezet en voor de 16 km waren er twee posten waar flink gebruik van is gemaakt. Na de finish stond de verzorgingswagen van SV Friesland met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

De start was ditmaal vanaf het terrein voor de Waddenhal, voorgaande jaren zat men bij VV Harlingen op het Balkland. Maar nu die samen is gegaan met Robuur en daarheen is verhuist moest men een andere locatie zoeken. Voorheen zat men bij VV Zeerobben maar daar te starten en te finishen is geen optie omdat de Achlummerdijk te druk is met verkeer en er ook wel voetballen is op deze avond. De Waddenhal was een prachtig alternatief, volop ruimte in de kantine, veel kleedboxen en ook de verkeersvrije ruimte om te starten en te finishen. Ook de kantinebeheerders en sporthalbeheerder waren gastvrij en het was reuze gezellig in de kantine. Voor de inschrijving hadden de vrouwen een mooi plaatsje gevonden in de kantine en konden alle deelnemers inschrijven voordat ze van start gingen.

De start voor de 10 en 16 km was om 19.00 uur. Beide afstanden waren nu wat langer omdat vanaf de Waddenhal werd gestart maar ook met deze  langere afstand hoefden men maar vier euro te betalen en de jeugd en SV Frieslandleden zelfs maar drie euro. Prijzen beschikbaar door de middenstand van Harlingen werden verloot op startnummer zodat iedereen de kans had om thuis te komen met een prijs en dus niet alleen de eerste drie die al zo vaak een prijs winnen. Voor de eerste man en vrouw was er wel een bos bloemen en iedereen ging met een tas van de JUMBO naar huis met daarin een flesje drinken, fruitkoekjes en een appel. Wie een medaille wilde kon die voor twee euro kopen bij Josefien maar 80% loopt voor organisatiekosten. De 5 km lopers die een keerpunt hebben op de weg langs de zeedijk liepen nu 4400 meter omdat de start/finish nu verplaatst werd, volgend jaar mogen ze de juiste afstand lopen.

De ruim 90 jarige Wybren Visser zorgt al vele jaren dat er heel veel prijzen beschikbaar zijn voor de deelnemers. Hij gaat persoonlijk bij de middenstanders langs om te vragen of ze wat beschikbaar willen stellen. Dat deed hij jaren lopend maar het wordt wat moeilijker met het lopen dus met rollater er bij langs en zijn maat Herman Geritz haalt het dan even voor hem op. Nu was het de hoogste tijd om Wybren hiervoor in het zonnetje te zetten en dat gebeurde bij de start. Herman bedankte hem bood hem een mooi bloemstuk aan en Wybren mocht ook de start doen van de 5 km loop. De deelnemers bedankten hem met applaus. YnzeBraaksma van het Visserij comité mocht het startschot lossen voor de 10 en 16 km.

De laatste jaren volgt men hetzelfde parkoers langs de zeedijk naar de “HALSBAN” de brug over de snelweg en daarna via Kimswerd terug naar Harlingen. Een route die niet gauw verveeld en nu zeker niet nu de boeren druk waren met het oogsten van aardappelen en graan. De route was heel duidelijk aangegeven met kalkpijlen dat kon nu het droog bleef, bij regen lost het kalk op.

De deelnemers kwamen nu ook uit heel het noorden zelfs van over de afsluitdijk. Ze waren vol lof over de organisatie waar Wijtse Breidenbach en Christiaan Valk alle deelnemers met hun gelopen tijdem noteerden en deze plaatsen op de site www.svfriesland.nl. Christiaan zorgde ook voor leuke gezellige muziek . Prima accommodatie en verzorging en de mogelijkheid om waardevolle voorwerpen in bewaring te geven. SV Friesland organiseert volgende week donderdag de EE-loop in Britsum zie www.hardlopendnederland.nl  hier staan ook al de lopen die in het noorden worden georganiseerd.

Uitslagen: 16.780 meter: 1e Jan Sytse Jonker Hemrik 1.01.43 2e Jetze Genee Makkum 1.06.09 3e Gerrit Dijkstra Berlikum 1.06.53 4e Saco Hemstra Weidum 1.07.23 5e Jelle Outhuijse Harlingen 1.08.24  Vrouwen: 1e Marjan de Ruiter Sneek 1.18.21 2e Saskia Smits Jutrijp 1.28.46 3e Sarina Jannes Heerenveen 1.36.18 4e Dieuwke Walinga Sexbierum 1.38.19 5e Annet Frietema Sexbierum 1.39.20

10.280 meter: 1e Niek Jaarsma Franeker 38.20 2e Herman Regnerus Groningen 39.12  3e Koos Jelmer de Vries Leeuwarden 40.40 4e Nick v.d. Velde Dokkum 41.05 5e Simon Regnerus Marrum 41.33  Vrouwen: 1e Femke Hemstra Weidum 48.33 2e Tineke v.d. Veen Harlingen 49.38 3e Nieskje de Groot Harlingen 50.23 4e Simone Smid Franeker 50.24 5e Anita v.d.Wal Harlingen 50.39

4.4 km: 1e David v.d. Pol Groningen 14.39 2e Mike Hofstra Sneek 16.48  3e Joas Woudstra Heerenveen 16.51 4e Henk Bos Sloten 16.55  5e Sierk Spits Zutphen 17.20 Vrouwen: 1e Simone v.Dijk Makkum 17.32  2e Rinske de Jong Hemrik 20.41  3e Sandy Yntema Zutphen 21.31 4e Petra Wieringa Leeuwarden 21.37 5e Anouk de Vries Franeker 21.51

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.