Uitslagen 9e Brinkloop in Diever

Zonnige laatste Brinkloop van 2014

DIEVER – Dinsdag de 26e augustus organiseerden de St. Sport Promotie Diever en de SV Friesland voor de 9e keer dit jaar de Brinklopen in Diever, dit was de laatste in 2014. Prachtig zonnig weer en een feestelijke avond, de oudste deelnemer aan de Brinklopen Berend Schreuder uit Zweeloo was jarig en vierde zijn 85e verjaardag door aanwezig te zijn bij deze Brinkloop en trakteerde de jeugd op een aardigheidje. Berend loopt ieder jaar mee en ziet altijd weer uit naar de zomermaanden wanneer de Brinklopen en de Hoeve aan den Weglopen in Diever en Oude Willem worden georganiseerd. Verder loopt hij overal in het Noorden maar zoekt zoveel mogelijk de loopjes uit waar zijn vereniging de SV Friesland bij betrokken is en dat zijn er vele.

Natuurlijk werd er aandacht besteed aan zijn verjaardag, hij deed een kleine toespraak waarin hijj de organisatie en de lopers bedankte voor het feit dat hij altijd mee mocht lopen en dat de mensen het geweldig vinden dat hij op deze leeftijd nog altijd actief meedoet. Hij wenste iedereen dat ook zij zo lang mogen genieten van de hardloopsport net zoals het hem is gegeven. Josefien Kooistra feliciteerde hem en bood hem een bloemstuk aan namens de organisatie en de lopers. Al de deelnemers zongen voor hem lang zal hij leven. Ook mocht hij het startschot lossen voor 81 deelnemers.

Jammer genoeg dit jaar minder deelnemers aan de start dan andere jaren. Toen kon men ook de 1000e deelnemer een bos bloemen geven. Dit jaar waren het er 966. De oorzaak: het weer! De ene keer veel te warm en de andere keer regen of onweersdreiging. Daarnaast een volle hardloopkalender plus de vroege vakantie hier in het noorden zorgden ervoor dat er minder jeugd aan de start stond. Maar met deze aantallen kan de organisatie best tevreden zijn.

Maarten Zeegers uit Groningen kreeg een envelop met VVV bon omdat hij de snelste tijd had gelopen dit seizoen op de 10 km 33.04 Bij de vrouwen ging deze naar Bertha Bruggenkamp uit Smilde die deze avond een tijd liep van 40.30 De parkoersrecords blijven staan op naam van Iwan Kamminga Nieuwe Pekela 30.52 en Immy Auck Kersbergen Wommels 35.58

De 5 km werd gewonnen door Adriaan Fransen Assen, hij had 15.26 staan en probeerde deze avond nog het record van Maarten te pakken op de 10 km maar dat lukte net niet hij liep 33.48. Immy Auck Kersbergen Wommels was de snelste dit jaar op de 5 km 17.34. Adriaan heeft ook het 5 km parkoersrecord met 15.17 en Mariska Kramer Drachten bij de vrouwen 16.42

Jurre Hoeksema Grollo kreeg de envelop voor het seizoenrecord op de 2 ½ km 7.32 bij de vrouwen was dit Laura Prins Hoogeveen 9.31. De parkoersrecords staan op naam van Frank Blikslager Groningen 7.14 en Jessica Oosterloo Appelscha 8.12.

De gehele loopgroep Smilde was deze avond gezellig aanwezig. Ze presteerden goed en hadden veel plezier. De groep liep zelfs in polonaise -op de muziek die uit de SV Frieslandgeluidsbox kwam- naar het Keerpunt om daar iets te gaan nuttigen. Veel lopers kwamen de organisatie bedanken voor 9 gezellige Brinklopen waar ze de nieuwe start/finishboog in gebruik konden nemen en beschikken of voldoende vrijwilligers om deze lopen te kunnen organiseren. Voor 2015 komen ook weer de Brinklopen op de hardloopkalender. Men hoopt dat het Dingspilhuus dan nog beschikbaar is, die wil de gemeente sluiten. Maar wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Jan Vos ontvangt de lopers altijd hartelijk en zij kunnen er verkleden en douchen, inschrijven en na afloop even nazitten. De vrijwilligers doen dat altijd na de loop goed voor de binding en gezellig.

Toli Schanssema uit Hoogezand maakte weer een fotoreportage en Jan Kooistra speakerde. Jammer dat Jan Blaauw en Jan Winters ziek waren deze avond, zij zijn twee  van de boegbeelden van de stichting Sport Promotie Diever. De uitslagen werden iedere avond na de loop op de site www.dieversportief.nl gezet door Anneke en Freek. De volgende loop in Diever is de Crossmarathon in December en deze mag ook als trail gelopen worden. Een pittig parkoers van 10 km. klimmen en dalen, zand, schelpen en bos prachtig om te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.