6/11 Jubileumeditie Berenloop Terschelling

De Berenloop, al vijftien jaar bijzonder! 

Berenloop Terschelling

Berenloop Terschelling

De Berenloop Marathon Terschelling wordt op zondag 6 november a.s. al weer voor de vijftiende keer gehouden. Een extra feestelijke editie dus! Voor deze editie zijn alle oud-winnaars van de Berenloop uitgenodigd en een groot aantal daarvan zal daadwerkelijk aanwezig zijn op het parcours. Bovendien zijn er, naar aanleiding van het derde lustrum, 75 weekendjes weg te winnen, uiteraard naar Terschelling.

Groei

De Berenloop is in deze vijftien jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Op de halve marathon staan zo’n 3.800 lopers aan de start, en op de hele afstand 700. Veel groter wil de organisatie – Stichting Evenementen Terschelling en vaste partner SV Friesland – het evenement ook niet laten worden. Het organiseren van een wedstrijd op een eiland kent nu eenmaal beperkingen op het gebied van bootvervoer, opvang en accommodatie; bovendien past massaliteit niet bij een eiland zoals Terschelling.

Bijzonder

Wat maakt de Berenloop nou zo bijzonder? Natuurlijk speelt het prachtige parcours van de Berenloop een belangrijke rol. Maar vergeet ook de enthousiaste vrijwilligers en supporters niet, die met z’n allen onderweg voor een fantastische sfeer zorgen. En ook bijzonder is dat 90% van de deelnemers er een lang weekend van maakt. Tijdens de Berenloop is het hele eiland een weekend lang de ontmoetingsplek voor vrienden, familie, loopgroepen, collega’s en zakenrelaties.

Meer te doen

Er is tijdens het marathonweekend meer te doen dan alleen maar de Berenloop. Zo wordt op zaterdagochtend 5 november een gezellige Breakfastrun georganiseerd, met afstanden van 5 en 10 kilometer een prima warming-up voor iedereen. En ook niet meer weg te denken is de jeugdloop voor de jeugd van 6 tot 16 jaar, die op zondagochtend wordt gehouden voordat de echte Berenloop van start gaat.

Toppers

Favoriet op de hele marathon is de winnaar van vorig jaar, Remon van Lunzen. Hij moet dan wel voldoende hersteld zijn van de marathon van Eindhoven vorige maand. Hij zal concurrentie ondervinden van Jan Venhuizen, die de laatste tijd in topvorm verkeert. Bij de dames is veelvoudig winnares Mariska Kramer-Postma uitgesproken favoriet voor de overwinning. De eventuele concurrentie zal moeten komen Klara Davina, die eerder de titel op haar naam wist te schrijven. De halve marathon belooft een heus spektakel te worden, met bij de mannen als favoriet de winnaar van vorig jaar, Erik Negerman. De nummers twee en drie van vorig jaar, Michiel Snuverink en Casper Koelma, zijn echter ook weer aanwezig. En wat kunnen we nog verwachten van de oud-winnaars Rudi van der Lelie, Gerrit Kramer en Erik Niemeijer? Bij de dames ligt de strijd open tussen een groot aantal kanshebsters, waaronder Reina Visser, Yvonne Kassenberg, Bertha Bruggenkamp en Nynke Beunders. En dan doet natuurlijk ook de winnares van vorig jaar, Saskia van Vugt, weer mee. Al loopt zij, vanwege haar recente bevalling, mee als outsider.

Feesteditie

Voor deze feestelijke lustrumeditie van de Berenloop zijn alle oudwinnaars en -winnaressen van zowel de hele als de halve afstand uitgenodigd om naar het eiland te komen en weer mee te doen. Ze komen bijna allemaal, dus dat wordt een leuke reünie! Ook komt er een fototentoonstelling van de winnaars in de Boomstraat en de Torenstraat.

Weekendje weg te winnen

Een andere manier om de 15e Berenloop nog feestelijker te maken is de actie ‘Terschelling doet iets terug’. Terschelling geeft hierbij maar liefst 75 keer een weekendje weg voor twee personen cadeau! Alle deelnemers aan de Berenloop kunnen voor iemand die het verdient om in het zonnetje gezet te worden een weekendje Terschelling winnen door in maximaal 500 woorden duidelijk te maken waarom juist hij of zij er een paar dagen tussenuit zou mogen. In januari wordt bekend gemaakt wie de gelukkigen zijn.

Meer informatie over de Berenloop in het algemeen en over de jubileumactie in het bijzonder vindt u op www.berenloopterschelling.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.