Alle records worden gebroken tijdens de 10e Ameland Adventurerun

FOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S Nanne Oeds Nicolai – Adventurerun door event photographer Anja Brouwer  Kidsrun van Anja Brouwer

Twee parcoursrecords van de winnaars Tim Pleijte bij de mannen en Stefanie Bouma bij de vrouwen waren het slotstuk van de jubileum editie van het sfeervolle hardloopevenement op Ameland.

Tim Pleijte De verrassende winnaar bij de mannen Tim Pleijte uit Zoutelande kwam in een recordtijd van 1.09.00 over de finish met in zijn kielzog de winnaar van 2012 Iwan Kamminga. De man uit Nieuwe Pekela had 18 seconden achterstand maar hij had wel weer 1 minuut en 20 seconden voorsprong op de nummer 3 de Belg Omar Bekkali. De wedstrijd was zowel bij de mannen als bij de vrouwen ongemeen spannend op het grotendeels onverharde en geaccidenteerde parcours door de mooie natuur van het Waddeneiland. De ondergrond was zeker in het voordeel van “trail” specialist Pleijte, die voor het eerst meedeed op Ameland en door de hoofdsponsor Salomon was uitgenodigd voor de run.

Ook bij de vrouwen was er sprake van een spannende wedstrijd waarbij tot driekwart van de halve marathon de strijd gelijk opging tussen de latere winnares Stefanie Bouma en meervoudig winnares op Ameland: Mariska Kramer. Door een onwillige bilspier moest Kramer in de slotfase Stefanie Bouma laten gaan en ontstond er snel een ruim verschil. Bouma brak tevens het uit 2011 stammende parcoursrecord van Kramer en bracht dit op 1.15.57. Zij werd met die tijd 8e overall. Het grote talent van Lionitas Leeuwarden: Immy Auck Kersbergen werd knap derde in 1.19.46.

Nog een record bij de 10e Adventurerun was het aantal van bijna 4000 lopers die dit jaar op Ameland deelnamen aan: de halve marathon, de 10 km en de 5 km of de Kidsrun over 1 of 2 km. Onder ideale weersomstandigheden konden de lopers en de duizenden meegereisde supporters en toeschouwers genieten van een prachtig sportfeest in de adventperiode. Erg veel atleten gingen afgelopen zaterdag dan ook een persoonlijke recordtijd naar huis.

Tijdens het evenement was op Ameland een lokale voorloper van de actie voor het Rode Kruis van 3FM Serious Request. Het Glazen Huis op Ameland bracht met onder andere de bijdragen van de deelnemers aan de Adventurerun een recordbedrag van ruim € 25.000 voor het goede doel.

De 11e editie van de Ameland Adventurerun is gepland in het weekeinde van zaterdag 13 december 2014.

Kijk voor alle uitslagen op: www.adventurerun.nl/uitslagen

Mannen 21 km
1 Tim Peijte (Zoutelande)1.09.00
2 Iwan Kamminga (Nieuwe Pekela) 1.09.18
3 Omar Bekkali (Luik/Belgie) 1.10.38

Vrouwen 21 km
1 Stefanie Bouma (Groningen) 1.15.57
2 Mariska Kramer (Drachten) 1.18.14
3 Immy Auck Kersbergen (Leeuwarden) 1.19.46

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.