Nieuwsbrief sv Friesland

Hans Koeleman deelnemer Drents Friese Wold Marathon Diever.

Een record van 300 voorinschrijvingen veel op de 28 km starten zaterdag  31 maart  in Diever voor een loop dwars door het natuurgebied Het Drents Friese Wold. Zaterdag zullen daar nog eens honderden bijkomen die inschrijven voor  de start in het Dingspilhuus. De lopers kunnen kiezen uit 10-21-28-42.2 km. Er zijn verschillende starttijden vanaf 12.00 uur.

Zie voor het programma www.dieversportief.nlDe weersvoorspelling is gunstig, niet te warm, droog en weinig wind. Onderweg prima verzorging in de vorm van water, cocacola, ontbijtkoek, sportdrank,en fruit. Dit is één van de mooiste marathons van Nederland en mooie test voor de komende marathons in Utrecht, Rotterdam en Slachtemarathon.
Bij de marathon dit keer een heel bekende loper, Hans Koeleman  tienvoudig Nederlands Kampioen 3000 meter steeplechase en verbeterde zesmaal het Nederlandsrecord. De op 5 oktober 1957 geboren Hans Koeleman uit Uithoorn deed als voorbereiding op deze marathon de ruim dertig kilometer lange afsluitdijkrun in  Februari.  De organisatie Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland zijn trots dat hij voor hun marathon koos. 

Ronde van Sint-Jabik op Paaszaterdag. 

Een week na deze marathon in Diever  7 april, staat de Ronde van St.-Jabik op het loopprogramma van SV Friesland.  De afstanden van 5-10-16-21.1 km zijn uitgezet door Jan v.d.Hoek over mooie rustige wegen en over de Griene Dyk, de heel oude zeedijk van de Middelzee.  Bijzonder is dat de start en finish voor de deur is van organisator de Familie Kooistra in de Hofstraat.  Kleed en douchegelegenheid is in sportcentrum de Fijfskaar, hier is ook parkeergelegenheid.  In de feesttent kan worden ingeschreven, verder staan er kleedtenten van mannen en vrouwen en is er een tent met plaszuil. Verder zijn er toiletten in het sportcentrum en kunnen de vrouwen terecht bij de Kooistra’s en Hogerhuis. Het beloofd een gezellig gebeuren te worden in de Hofstraat  waar ook de eindverzorging is en de koffie klaar staat ook voor het publiek. Voor de marathonlopers is er speciaal een halve marathon op het programma gezet.

Wie deze dag niet mee kan lopen kan Paaszondag  8 april terecht op West Terschelling waar de SV Friesland en de LATlopers een paasloop organiseren over 5 en 10 km met start en finish bij zwembad De Dôbbe  Start om 13.30 uur.

Langste Straatloop van Nederland op Pinksterzaterdag.
De inschrijving voor de Langstestraatloop van Nederland op Pinksterzaterdag 26 mei  over de karakteristieke  Oudebildtdijk  over 10-16-21-30 km is geopend via www.inschrijven.nl

Hiervoor is dit jaar extra belangstelling omdat de 30 km ideaal past in het trainingsprogramma van de Slachtemarathon op 16 juni.   Na de Ronde van Oranjewoud en de Statenloop waar ook 30 km lopen bij zijn is dit een belangrijk moment om te zien of je er klaar voor bent om de hele marathon te kunnen volbrengen.  Voorinschrijven voor de Langstestraatloop is een must omdat er busvervoer is geregeld van St.-Jabik naar Ouwesyl waar de starts zijn.  Ook deze loop finisht in de Hofstraat  waar de fruitbomen in bloei zullen staan, en waar de deelnemers in de bussen kunnen stappen. In de feesttent is nog wel gelegenheid om aan te melden maar dat kost je dan wel enkele euro’s  meer dan bij de voorinschrijving. De prijsuitreiking is meteen nadat de eerste drie snelste de finish zijn gepasseerd.  Ook voor deze loop zijn er verkleedtenten en plaszuil en is sportcentrum de Fijfskaar beschikbaar voor douche en kleedgelegenheid en is daar parkeergelegenheid. Bij start is in het Café van Auke Kooistra Het Graauwe Paard zijn ook toiletten. De kleding gaat met de aanhangwagen van SV Friesland mee naar de finish.   Zie voor meer informatie www.svfriesland.nl en www.hardlopendnederland.nl in de hardloopkalender.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.