Piet in de herkansing

Herkansing na afgelaste marathon van 2012

‘Piet voor KiKa’ opnieuw naar New York voor goede doel

Piet_KiKaKOLLUMERZWAAG – Fysiotherapeut Piet Boelens (61) maakt zich de komende weken op voor de New York Marathon. Waar het evenement vorig jaar door orkaan Sandy letterlijk en figuurlijk in het water viel, hoopt hij dat het startschot komende 3 november wel klinkt. Dit jaar zamelde Boelens weer duizenden euro’s in voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Sinds zijn eerste deelname in 2011 staat de teller op ruim 40.000 euro.

Hij staat in de regio inmiddels bekend als ‘Piet voor Kika’. Familie, vrienden, scholen en ondernemers: ook dit jaar mobiliseerde marathonloper Boelens weer vele gulle gevers in Noordoost-Friesland. “Het is prachtig om te merken dat KiKa bij zoveel mensen in de regio leeft en blijft leven. Het stelt mij in staat om samen met die andere KiKa-lopers bij te dragen aan de komst van een nieuw onderzoekscentrum voor Kinderkanker in Utrecht.”

Herkansing na orkaan ‘Sandy’
Na zijn eerste deelname in 2011 reisde Boelens in 2012 tevergeefs af naar New York. Het stadsbestuur blies de marathon af nadat orkaan Sandy de stad zwaar trof. Boelens: ‘Na maanden van voorbereiding ben je in eerste instantie teleurgesteld, maar de beslissing was terecht. Grote delen van de stad waren verwoest. In plaats van een marathon lopen, heb ik met medelopers waar mogelijk een helpende hand geboden.’

Dit jaar gaat Boelens voor de herkansing. ‘In de afgelopen maanden heb ik honderden trainingskilometers gemaakt. Rondom Kollumerzwaag, maar ook op de Veluwe, in Drenthe en in de Limburgse heuvels. Daarnaast heb ik als laatste test een groot deel van de marathon van Eindhoven gelopen. Kortom, ik sta topfit aan de start, mét een fantastische bijdrage voor KiKa.’

Volg Piet via Facebook en Twitter
Via  https://www.facebook.com/PietrunningvoorKiKa  en @pietvoorKiKa
kunt u de verrichtingen van Piet in New York van dag tot dag volgen. Uiteraard is het mogelijk om Piet Boelens te sponsoren. Banknummer: 3019662. T.a.v Piet Boelens/KiKa.

Piet is bereid om u ook tijdens zijn verblijf in New York op de hoogte te houden van zijn verrichtingen in New York. Vertrekdatum do. 31 oktober (17:50  Schiphol); retour aankomst di.05 november (12:00 uur Schiphol)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.