Recordopbrengst voor Kika tijdens 4e editie Morra Run

Ruim 300 deelnemers 4e editie Morra Run voor Kika

Hemelum. Onder gunstige weersomstandigheden gingen zondag 8 december ruim 300 deelnemers van start voor de 5 km, 10 km of de 10 Engelse mijlen (16.1km). De 4e editie van de Morra Run voor Kika had in tegenstelling tot eerdere edities de start en finish bij de oude melkfabriek in het dorp Hemelum. Dorpsbelang Hemelum, Atletiek Vereniging AV Horror uit Sneek, Zeilfabriek de Morra en andere ondernemers uit Zuidwest Friesland hebben gezorgd voor een uitdagend evenement voor jong, oud, de wedstrijdloper en de recreatieve loper met een prachtig goed doel: Kika.

Recordopbrengst voor Kika!
De deelnemers en sponsoren hebben tijdens deze 4de editie van de Morra Run voor Kika voor een recordopbrengst gezorgd! Namelijk 4.000,– euro. Dit geld komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker en kindvriendelijke behandeling van kinderkanker.

Namens de organisatie reageerde initiatiefnemer Thijs Tuinstra enthousiast toen de opbrengst werd bekendgemaakt: “dit is echt geweldig! Een verdubbeling van de opbrengst vergeleken met 2012. Dit is zo mooi en zo hard nodig. Hier hebben vandaag ruim 300 helden gelopen, vele vrijwilligers hard gewerkt en sponsoren prachtige bijdragen geleverd. We hebben met zijn allen weer een mooie stap gezet in de strijd tegen kinderkanker! Voor volgend jaar staat de vijfde editie van de Morra Run in de agenda: zondag 30 november 2014!”

Jong en oud in actie tijdens de 4de editie Morra Run voor Kika 2013. Foto: Ilse VessiesMorraRun voor Kika 2013 (86)

Het koningsnummer prooi voor Willem de Boer (heren) en Ylona Kruis (dames)

Direct vanuit de start liet Willem de Boer (Exmorra) zien dat hij momenteel een van de toplopers is in de Friese provincie. In een straf tempo wist Willem de Boer deze afstand met overmacht te winnen in een tijd van 56:55. Op plek twee eindigde Klaas Kroese (1:04:28). De strijd om plaats drie was tot het einde spannend. Op de streep bleek dat Jappie Brandenburg (1:06:03) de strijd om de 3de plaats in zijn voordeel besliste .

Bij de dames stevende Ylona Kruis uit Ysbrechtum af op een dik verdiende eerste plaats in een tijd van 1:06:39 op de 10 Engelse mijlen. Daarmee was ze 7de in de overall klassering op de 10 Engelse mijlen. Jacinta Fancel (1:12:45) en Nynke Steigenga (1:18:02) eindigden op plaats twee en drie in de damescategorie.

Snelle tijden op de 10 kilometer
Loper Erik Bouma (IJlst) zette een tijd van 37:27 op de klokken en werd daarmee onbedreigd eerste op de 10 kilometer. Ynte Lemstra (39:19) en Bert Barhorst (44:06) waren goed voor een tweede en derde plaats. Een snelle tijd werd ook op de klokken gezet door Jantje Haagsma uit Hindelopen. Zij finishte in 45:37.

Morra Run staat garant voor een afwisselend parcours en goede organisatie
Kenmerkend voor de Morra Run voor Kika is een afwisseling van bos, heuvels (de Friese gaasten) en water in een authentiek stuk Friesland. De route gaat voor een deel over onverhard historisch pad. Het afwisselende parcours biedt de deelnemers prachtige vergezichten.

Onderweg waren er twee verzorgingsposten en een EHBO post. De Morra Run voor Kika werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van AV Horror dat vele hardloopwedstrijden in de regio organiseert en de inzet van ruim 20 vrijwilligers (verkeersregelaars, EHBO, parkeerhulpen) die actief waren om alles in goede banen te leiden. Bij de finish ontvingen alle deelnemers drank en fruit om snel de energie weer aan te vullen.

Suggesties voor de 5de editie zijn van harte welkom op kika@hemelum.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.