Testlopen voor de Slachtemarathon

Slachtemarathon 2008

Via de volgende link kun je inschrijven voor deze bijzondere marathon: INSCHRIJVEN

Sponsors:
logo_runningcenter_leeuwarden

SV Friesland organiseert testlopen voor de Slachtemarathon

Op zaterdag 16 juni is de Slachtemarathon waaraan een 1500 tal hardlopers zullen deelnemen. Veel geoefende lopers die al meerdere marathons hebben volbracht. Maar er zijn er ook die nog nooit een marathon liepen en hiervoor gaan trainen.

Een 80 tal loopgroepen en atletiekverenigingen in het noorden geven wekelijks hardlooptrainingen en veel hiervan gaan de training richten op deelname aan de Slachtemarathon die maar eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Er komen Slachte Marathon Clinics van 16 weken georganiseerd door verschillende hardloopverenigingen en loopgroepen. Deze loopgroepen en atletiekverenigingen hebben zelf een website waar de hardloper zijn/haar informatie kan vinden.

Op de hardloopsite die 1 november is gestart, www.hardlopendnederland.nl komen dagelijks honderden unieke bezoekers die hierop informatie zoeken en hun loopgroep kiezen. Bij de links komt men bij de loopgroepen en al de organisaties die met hardlopen te maken hebben.  Ook hardloopschema’s aanbieders soms gratis, zijn te vinden bij deze links plus hardloopspeciaalzaken. De Sportvereniging Friesland organiseert samen met andere clubs  de meeste hardloopprestatielopen in het noorden. Al deze lopen zijn te vinden op deze hardloopsite en op die van www.svfriesland.nl

Lopen in Friesland, Groningen en Drenthe. In deze laatste provincie worden heel veel lopen georganiseerd o.a. in de bossen van het Drents Friese Wold waar ze op zaterdag 2 juni de laatste  testloop voor de slachte gaan organiseren. Vanaf camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem bij Diever is dan de mogelijkheid om een halve marathon en 31 km loop te lopen op een 10 km parkoers door deze mooie bossen. Ook zijn er kortere afstanden van 16-10-8 km en voor de jeugd 3-6 km. Een mooie accommodatie met daarbij een speeltuin en zwembad. Dus ideaal om een dagje naar toe te gaan om te hardlopen en te testen hoe het staat met je conditie 14 dagen voor de marathon. Op zaterdag 31 maart organiseren ze samen met de Stichting Sport Promotie Diever de Drents Friese Wold Marathon vanuit Diever met afstanden van 42.2 km. – 28 – 21.1 en 10 km. Deze lange routes zijn ook uitgezet dwars door het Drents Friese Wold tot aan Appelscha toe. Er zijn hiervoor al honderden folders uitgedeeld en met succes de inschrijvingen stromen binnen, zeker voor de 28 km wat een mooi test is voor de volgende marathon. Maar de beginners kiezen liever voor de halve marathon of 10 km in dit mooie gebied te lopen waarbij de verzorging onderweg uitstekend is. Zie www.dieversportief.nl hoe je kunt inschrijven. Het inschrijfgeld is laag gehouden voor  elf euro kun je deelnemen aan de marathon.  Er worden dit jaar duizend deelnemers verwacht, geen probleem op dit parkoers.

Op Pinksterzaterdag 26 mei organiseert de SV Friesland De Langste Straat van Nederlandloop met start in Oudebildtzijl en finish in St.-Jabik. De deelnemers worden met bussen van St.-Jabik naar Ouwesyl gebracht. Een loop over de langste straat van Nederland, de Ouwedyk. De langste afstand van 31 km gaat het eerst van start, daarna de halve marathon, 10 Engelse Mijlen, en 10 km. Er zit iedere keer een kwartier tussen de starts om de verzorging onderweg de gelegenheid te geven om iedereen van drinken en fruit te voorzien. Voorinschrijven moet via www.inschrijven.nl bij het inschrijfgeld zitten de kosten van de bus inbegrepen. Een week eerder op zaterdag 19 mei is de 10e Skiewiel Statenloop in Oenkerk. Ook hier is de mogelijkheid om een 30 km te hardlopen. Een schitterende loop langs Staten, door de wouden over mooie rustige landwegen. Ook kortere afstand van Halve marathon, 16 -10 – 5 km.  Voor de wandelaars is hier ook een mooie trainingmogelijkheid omdat er ook wandeltochten worden georganiseerd. Zie op www.hardlopendnederland.nl voor bezoek site.

Op 5 mei is de Ronde van Oranjewoud met start bij het Abe Lenstrastadion in heerenveen, de AV Heerenveen organiseert deze loop die door de bossen van Oranjewoud voert, hierbij ook een 32 km loop en 16-10-5 km. 4 Maart is er het Rondje Goutum over 30 km en kortere afstand georganiseerd door Lionitas.  Voor de Oerpolderloop in It Heidenskip op zondag 26 februari is al aardig wat belangstelling, de voorinschrijving is gestart via www.inschrijven.nl de afstanden zijn 7 of 14 km. Een bijzondere loop waar de deelnemers limiet op 500 is gesteld. Dus voorinschrijven is geboden maar aan de start kan het ook maar kost meer. Maar buiten deze lopen zijn er tientallen lopen in het noorden waar de hardloper en wandelaar een keuze kan maken uit kortere afstanden en SV Friesland organiseert ook lopen op de woensdag en doordeweekse avonden in Lekkum, Wijtgaard, Wijnjewoude, Franeker, etc. al deze lopen zijn te vinden in de actuele hardloopagenda www.hardlopendnederland.nl

Op donderdag 24 mei gaat in Diever de Wandelvierdaagse van start over 40-30-20 km een prachtig wandelevenement door de bossen en schitterend gebied rondom Diever. Dit wandelfeest trekt jaarlijks duizenden deelnemers, aanmelden kan via www.dieversportief.nl er hebben zich al  honderden deelnemers zich aangemeld. Een heel mooie test voor de Slachterinners!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.