Uitslagen 4e Winterloop Sneek

UITSLAGEN
FOTO’S Henk Canrinus
FOTO’S  Rein Reinsma
FOTO’S Fam. Baljet
FOTO’S Paul Clement

SNEEK – De vierde en laatste Winterloop van het seizoen is zondag gewonnen door Eelke Boonstra. De zoon van voormalig looptopper Jan Boonstra uit Sneek had voor de 8,9 kilometer 31 minuten en 55 seconden nodig. Siep Nota van het organiserende AV Horror had op deze frisse ochtend 15 seconden meer nodig.
De opnieuw drukbezochte Winterloop – 131 mannen, 61 vrouwen en 40 jeugdlopers – stond dit keer in het teken van Beke Cnossen.

Beke Cnossen

De 59-jarige atleet uit Boazum liep voor de honderdste keer een Winterloop van zijn vereniging. Cnossen ‘debuteerde’ 25 jaar geleden in deze populaire serie en werd zondag in het zonnetje gezet. En passant liet de sympathieke atleet zich ‘van voren’ zien. Hij kwam in de tijd van 37,17 als 24ste binnen. Gezien het jubileum en zijn eerste Winterloop een kwart eeuw geleden, had hij uiteraard als 25ste genoteerd moeten worden, maar een kniesoor die daar op lette! Horror-voorzitter Rein Reinsma had onder andere een dinerbon voor Cnossen paraat, terwijl hij op de meet met bloemen werd verwelkomd. „Geweldig dat ze dit voor me gedaan hebben”, aldus Beke Cnossen.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ylona Kruis uit Ysbrechtum, gevolgd door Andrea Hofstra en Liesbeth Steenbergen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.