Uitslagen Rotstergaastloop Heerenveen

Riekele Kobes, Regine Postma, Elsbeth Rispens en Hilber de Haan winnaars Rotstergaasloop

Rotstergaastloop Heerenveen

Ondanks de vrij stevige wind tijdens Rotstergaastloop afgelopen zaterdag, 2  februari, waren de omstandigheden goed te noemen.   Er scheen een aangenaam zonnetje en de temperatuur was met ca. 5° circa 15°  hoger dan tijdens de editie van vorig jaar.De  5e loop in dit seizoen van de Faber Sport Wintercompetitie. Dit betekende dat de lopers op de eerste helft van het parcours de wind mee hadden, maar in het tweede deel de wind tegen. Dat maakte de loop toch nog vrij zwaar. Voor Riekele Kobes was dat geen belemmring om zijn, tot dusver, snelste tijd bij de Rotstergaastloop met ruim drie minuten te verbeteren. Met zijn tijd van 51:20 was hij tevens bijna drie minuten sneller dan de nummer twee Jan Sytze Jonker. Beide heren waren ook de nummers  1 en 2 in de vorige editie, die bij temperaturen ver onder nul werd gelopen. De derde plaats was zaterdag voor Jan Jouke Vos, met een tijd van 54:58.
Riekele Kobes nestelde zich met zijn tijd van zaterdag onder de snelste 10 in detop-50 aller tijden van de Rotstergaastloop. Ook Jan Sytze Jonker wist met zijn resultaat een plekje in deze ranglijst te bemachtigen.
Bij de dames was er een afgetekende overwinning voor Regine Postma uit St. Nicolaasga. Zij boekte daarmee haar tweede overwinning in de Wintercompetitie van dit seizoen. Jolanda Koops werd tweede en Rona Aal kwam, niet ver achter Jolanda Koops, als derde over de finish. Dat het snel ging zaterdag wordt wel getoond door het feit dat de eerste 5 dames allemaal een plaatsje in de top 50 aller tijden hebben gekregen. Dat zijn, naast de eerste drie, Tineke van der Wal en  Jikke van der Berg.
Bij de dames op de korte afstand, 7 km. deze keer, was Elsbeth Rispens uit Gorredijk de sterkste. Met haar tijd van 35:14 had ze 16 seconden voorsprong op Diana Bergsma (Heerenveen). Gemma de Haan uit Kuinre finishte 22 seconden na Diana als derde.
Bij de heren op deze afstand was Hilbert de Haan, net als bij de vorige loop in St. Nicolaasga de sterkste. Op korte afstand van Hilbert werd Ronnie Jeeninga tweede.  De derde plaats was voor Groninger Eeuwe Schot.
De laatste wedstrijd in de wintercompetitie is over 4 weken, op 2 maart in De Knipe. Aanvangstijd is weer om 11:00. Alle informatie over de Knipecross kan worden gevonden op de website van AV Heerenveen www.avheerenveen.nl.

Rotstergaastloop (2-2-2013) Uitslagen seniorenstandBijgewerkte top-50, uitslagen jeugd, eindstand,  Foto’s Kevin Damstra

Bron: www.flitsnieuws.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.