Uitslagen Cross St. Nicolaasga

Willem Faber wint op eigen terrein in St. Nicolaasga

Cross St. Nicolaasga (5-1-2013) Uitslagen seniorenStandUitslagen jeugdStand jeugd

De naam van Willem Faber treffen we niet wekelijks aan in de uitslagen van hardloopwedstrijden. Maar als hij meedoet is hij iemand waar de favorieten terdege rekening mee moet houden. Dat bewees hij afgelopen zaterdag maar weer eens bij de cross in zijn woonplaats St. Nicolaasga. Net als vorig jaar was Willem Faber iedereen te snel af. Hij legde de afstand van 10,4 kilometer af in precies 39 minuten en was daarmee 50 seconden sneller dan  de winnaar van 2010, Jan Albert Venema uit Sneek. Derde werd Jan Sytze Jonker uit Terwispel op ruim anderhalve minuut van Willem.
Bij de dames bleek Lenneke van der Heide haar goede vorm, die ze middels een overwinning in Mildam al toonde, te hebben behouden. Zij won onbedreigd met een voorsprong van een kleine 2 minuten op Wilma van Galen uit Wolvega. Geke Venema, die bij dit soort zware crossen ook altijd voorin is te vinden werd derde, kort achter Wilma.
Op de halve afstand eiste Hilbert de Haan bij de heren de overwinning op. Douwe Jan Krol uit Mantgum was tot dusver bij elke loop in de Faber Sport Wintercompetitie voorin te vinden en dat was in St. Nicolaasga niet anders. Hij werd tweede op een kleine minuut van Hilbert de Haan. Ronnie Jeeninga, ook een vertrouwde naam bij de eerst aankomenden, werd deze keer derde.
Bij de dames op de 5,4 km. was de overmacht van Tessa Boot uit Sneek bijzonder groot. Zij won in een, voor dit zware parcours,  prima tijd van 24:36. De strijd om de tweede plaats was aanmerkelijk spannender. Elsbeth Rispens wist deze op de valreep terug te veroveren op Linda Peereboom, nadat ze die eerst, door een verloren schoen, had moeten prijsgeven. Het verschil tussen Elsbeth Rispens en Linda Peereboom was op de finish 4 seconden.
Maar liefst 200 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze cross in St. Nicolaasga, een tooename ten opzichte van 2012 met meer dan 50%.
De vijfde loop in de wintercompetitie is weer een wegwedstrijd. Dat is de Rotstergaastloop over een afstand van 15 km. Deze vind plaats op zaterdag 2 februari

Bron: av Heerenveen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.