Uitslagen en Foto’s Visserijdagenloop Harlingen

FOTO’S Janke vd Schaaf – UITSLAGENIMG_6451

Prima deelname bij snikhete Visserijdagenloop Harlingen

Wie gaat er nu met 30 graden warmte en weinig wind hardlopen? Dat vroegen de organisatoren van deze loop -de SV Friesland uit St.-Jabik- zich ook af. Toch zetten zij het parkoers uit van de 10.2 en de 16.8 km. Voor de langste afstand verwachte men weinig lopers maar hij telde mee voor de SV Friesland competitie dus afwachten.. Anita v.d. Wal en haar Jan hadden een nieuwe route bedacht voor de 5 km loper.  Zij liepen voorheen 2,5 km heen en daarna weer terug. Nu ging men door de wijk en vervolgens naar de haven over de ringmuur. Een prachtige route met de jarige Jan v.d. Wal voorop. Jammer genoeg gingen de meesten lopers op een gegeven moment rechtsaf terwijl men rechtdoor zou moeten. Er stond daar wel een pijl maar na een ronde wijk kruistten ze dat punt en gingen dan verder. Nu liepen de meesten 4.2 km maar vonden dat niet erg nu het zo warm was. Ook voor hun was er een drinkpost.

254 lopers melden zich in de kantine van de Waddenhal en dat was boven verwachting. De meesten kozen voor de 10 km route over Kimswert met daarin twee verzorgingsposten wat geen overbodige luxe was met dit weer, ook de sponsposten waren welkom. Voor de 16 km waren er drie posten en iedereen kon na de finish warme bouillon, thee, fruit en vruchtendrank krijgen. In de sporthal waren genoeg doucheruimtes beschikbaar en in de kantine met airco was het best vertoeven.

De start was nabij de sporthal, Wijbren Visser was de man die alle prijzen voor deze loop regelde, hij is helaas een tijdje geleden op 93 jarige leeftijd overleden. Toch had hij nog een flink aantal prijzen gekregen van de middenstand. JUMBO Harlingen stelde wederom voor alle lopers en vrijwilligers een papieren tasje met drinken, fruit en koek beschikbaar en daarnaast Frisia Harlingen spekjes voor iedereen. Fenny Toerenbeek dochter van Wijbren mocht het startschot lossen vooraf deze loop waarbij de naam verandert was in Visser-ijloop ter ere van deze man die zoveel voor SV Friesland betekende. Zijn maat, Herman Geritz hield een korte toesprak nadat de nodige mededelingen waren gedaan.

Bijna iedereen volbracht hun opgegeven afstand, enkelen namen een iets kortere route. Een verstandig besluit en melden dit bij de jury. Wijtse Breidenbach uit Zwolle doet al vanaf de oprichting van Friesland, 36 jaar geleden, de tijdwaarneming en is dus een ervaren tijdschrijver, hij kreeg deze dag steun van twee vrouwen, Sietske v.d. Bij en Anneke Regnerus welke alle startnummers noteerden. Een moeilijke opgave; omdat de zon laag stond waren de nummers moeilijk te zien. Toch zijn ze geslaagd en heeft iedereen een tijd. Christiaan Valk uit St.-Anna verzorgde het geluid, stond als verkeersregelaar op een post en kon ook nog foto’s maken. Ook fotografe Janke v.d.Schaaf maakte een mooie fotoreportage. Deze staan samen met de uitslagen en verslag op de site: www.svfriesland.nl

Henk Postma was de verkeersregelaar in Kimswert. Een drukke baan omdat er iets te doen was in dat dorp was er veel verkeer.  En ook daar was de laagstaande zon een obstakel en was het dus goed opletten. Al met al was deze Visser-ijdagenloop een succes. Lopers vol lof, organisatie met voldoende vrijwilligers, iets aanpassen aan het kortste parkoers en het belooft volgend jaar weer een succes te worden.

Uitslagen:
16.8 km: 1e Harry Wiersma Blija 1.05.02 2e Steven Hemstra Weidum 1.09.24 3e Albert v.d. Ziel Berlikum 1.13.24 Vrouwen: 1e Maria Sterk Hallum 1.27.00 2e Lisanne Versteeg Leiden 1.34.20 3e Hanna Schuiiling Minnertsga 1.37.09

10.2 km: 1e Johannes Postma Leeuwarden 39.23 2e Koos-Jelmer de Vries Leeuwarden 39.25 3e Herman Regnerus Groningen 41.29 Vrouwen: 1e Femke Hemstra Weidum 48.53 2e Anita v.d. Wal Harlingen 51.05 3e Tineke v.d. Veen Harlingen 53.285.

2 km: 1e Dionisio Docx Enschede 19.11 2e Ewold Kooistra Makkum 19.49

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.