Uitslagen Golleloop Wirdum

UITSLAGEN (PDF) – FOTO’S Janke vd Schaaf

Golleloop

GOLLELOOP WIRDUM TROK TOCH NOG MEER DAN HONDERD DEELNEMERS.

Al weer enkele jaren verzorgd de SV Friesland tijdens het Beweeg en Doe festival in Wirdum de Golleloop. Huib Jan Imbens is hier de man die de route uitzet, pijld, bordjes neerzet en de accommodatie regelt en de propaganda op de school en in Wirdum en omgeving.

Vorig jaar 170 deelnemers, nu rekende men op geen honderd deelnemers. Het weer was deze vrijdag erg slecht harde wind en heel veel regen. De activiteiten van het 5e Beweeg en Doe Festival Wirdum/Swichum zijn verplaatst naar september maar de Golleloop ging wel door. Het werd mooi op tijd droog zodat de lopers en vrijwilligers geen nat pak hoefden te halen. Wel stond er behoorlijk wat wind. De start/finishboog kon wel worden opgezet. Ook voor de tent en verzorgingskar hadden ze een mooi beschut plaatsje gevonden. De SV Frieslandbus voorzien van geluidsinstallatie kon daar ook staan. Christiaan had al snel geluid en muziek en kon Josefien helpen bij de inschrijving, voerde meteen de namen in de laptop en na de loop was de uitslag meteen klaar en op de site www.svfriesland.nl

Toch stonden er nog 128 lopers aan de start, de jeugd was weggebleven en ook de mooiweer lopers bleven thuis, maar die er waren konden genieten van een mooi parkoers en verzorging onderweg en na de finish SV Friesland eindverzorging. Handmatige tijdwaarneming en klokken bij de finish. In het dorpshuis inschrijven en uitreiking medailles. Een flink stuk taart voor één euro, het leek wel wat op een loop in Duitsland waar ook taart wordt aangeboden aan de deelnemers. Daar is dan ook nog worst en bier verkrijgbaar. De derde helft maakte er na de loop een gezellige boel van in de bar.

Janke v.d. Schaaf verzorgde weer een mooie fotoreportage met ook mooie natuurfoto’ s. Ook Tolli uit Hoogezand was er, ook zijn hobby is foto’s maken van de hardlopers en natuur. Zie hiervoor op zijn site De voetbal vereniging had hun accommodatie beschikbaar gesteld om te verkleden en te douchen http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/ De organisatie ziet terug op een geslaagde Golleloop.

Het volgende evenement waaraan SV Friesland haar medewerking verleend is zaterdagavond de Mar-athon in Sneek een testloop voor uitgenodigde lopers over 42.195 – 21.097- 10 km. Start 19.00 uur bij de Waterpoort een schitterende loop om het meer die voor volgend jaar op de hardloopkalender komt en daarbij overdag deze tocht voor wandelaars. Josefien en Jan doen deze avond de verzorging onderweg en na de finish met sportdrank, water en banaan. Er doen in totaal 65 lopers mee met feestelijke intocht in Sneek met muziekband op wagen. Ze worden op het 35 km punt voorzien van pet met ledlampje. Er wordt gelopen in groepsverband met tempo van 6 minuten per kilometer.

Maandag zijn Josefien en Jan ’s avonds bij de minimarathon in Ten Boer als speaker en verzorgen het geluid en leveren de marathonklokken. Ook staan daar honderden hardloopliefhebbers aan de start deze loop is onderdeel van het www.buurcontactloopcircuit.n

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.