Uitslagen Milleniumloop in Garyp

Roelof Oostra wint Milleniumloop in Garyp.

Vrijdagavond 23 augustus werd de Milleniumloop in Garyp georganiseerd. Een dag voor de Damwaldrin in Damwoude waar een record aantal lopers op af zouden komen, zo rond de 350 hardlopers. Verder waren in dit weekend de Bommen Berendloop in Groningen en Singelloop in Hollandscheveld. Maar dat zijn meer lopen voor de wedstrijdhardlopers, recreatielopers gaan liever naar een loop op een langer parkoers en in een prachtige omgeving en voor een niet al te hoog inschrijfgeld.

De loop in Garyp is een sponsorloop waar het inschrijfgeld een tientje is en voor de jeugd vijf euro. De Middenstand sponsort de prijzen en slager Pals en Jelly Wagenaar boden de deelnemers droge worst, Garypperkes, aan en ze kregen ook nog een medaille. Syp en Jelly, de Sparwinkelier, had voor de lopers een flesje AA drink en Kokosport gaf twee waardebonnen van 50 euro voor in de verloting op startnummer. Redbull was er ook met een blikje voor de senioren. Aan de jeugd wordt geen Redbull aangeboden. De ijscoman deed ook goede zaken. Voor de snelsten bij de jeugd was er een prijs in natura en een ijsje. Een 25 tal jeugd liep de 1 of 2 km. Er was flink wat publiek om hen aan te moedigen. Klik op de volgende link voor de Uitslagen.

De start bij dorpshuis It Geahus was verkeersvrij gemaakt en zo had de jury een mooi plaatsje achter de statafel om nummers en tijden te noteren. Deze worden op de site gezet van de organisatie en ook op de site van www.svfriesland.nl  Ook de foto’s gemaakt door drie fotograven komen ook op deze sites. Zie ook hier voor foto’s.

Sportwethouder Doeke Fokkema van Tietjerksteradiel gaf de startschoten en liep zelf ook mee samen met Feikje op de 5 km. Er waren voorfietsers en bezumfietsers, parkoers goed gepijld en dit keer een grote ronde van 5 en 10 km. Onderweg twee keer een drinkpost met water, geen overbodige luxe bij het warme weer. De prijsuitreiking kon vlot na de finish plaatsvinden. Het korps van Garyp speelde tijdens en voor de loop. SV Friesland Josefien en Jan Kooistra zorgde voor het geluid, klokken en startdoeken. Jan deed verslag en haalde de lopers op zijn manier binnen.

Er waren ondanks de concurrentie van de loop in Damwoude en voetbal Heerenveen-Ajax toch nog 125 deelnemers gestart. Vorig jaar waren dat er 130 die € 12.000 bijeenliepen. € 3500,00 aan inschrijfgeld en sponsoring van de middenstand welk bedrag door Stichting De Wilde Ganzen, een kerkelijke organisatie met de factor 3,4 werd verdubbeld tot € 12,000,- een mooi bedrag voor The Hunger Project. Hopelijk dat het geld daar goed terecht komt bij degene waar het voor is bedoeld. 6 september is er ook een Milleniumloop in IJlst een estafetterun over 100 km zie www.milleniumloop.nl voor de gegevens. De finish is op het Festivalterrein in IJlst.

O ja, Roelof Oostra SV Friesland won de 10 km in ……

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.