Uitslagen Tri-Ambla Cross Triathlon Ameland

logo Tri-Ambla

12e Tri-Ambla Cross Triathlon Ameland 07-09-2013

Uitslagen

Open Amelands Kampioenschap – Uitslag Overall
Open Amelands Kampioenschap – Uitslag per Categorie
Tria-Ambla Team Triathlon XXX – Uitslag Overall
Tria-Ambla M Heren – Uitslag Overall
Tria-Ambla M Heren – Uitslag per Categorie
Tria-Ambla M Dames – Uitslag Overall
Tria-Ambla M Dames – Uitslag per Categorie
Tria-Ambla Team Triathlon MMM – Uitslag Overall
Tri-Ambla Junior S – Uitslag Overall
Tri-Ambla Junior S – Uitslag per Categorie
Tri-Ambla Junior XS – Uitslag Overall
Tri-Ambla Junior XS – Uitslag per Categorie

Dekker en Van Vliet snelste in zware Tri-Ambla

NES, AMELAND – De twaalfde editie van de crosstriathlon Tri-Ambla waarbij gestreden werd om het Open Amelands Kampioenschap is vandaag gewonnen door Martijn Dekker en Linda van Vliet. Beiden wonnen het evenement nog niet eerder. Tweevoudig sprintkampioen op de weg Martijn Dekker was bij het zwemonderdeel in de Waddenzee al de snelste. De Limburger werd gevolgd door teamgenoot Mark Oude Bennink en Erik Wolsing. In het volgende groepje bevond zich Rob Barel, die op de 36 kilometer mountainbiken over het eiland de jump naar de kop kon maken. Dekker en Barel
stapten samen van de fiets, Oude Bennink volgde kort daarachter. De Oldenzaler lag echter na de eerste ronde door het duingebied wel op kop. Dekker volgde kort daarachter en Barel moest het tegen de veel jongere concurrenten op het laatste onderdeel toch afleggen. Dekker bleef zijn teamgenoot in het vizier houden en sloeg na acht kilometer zijn slag. Hij passeerde Oude Bennink en liep overtuigend naar zijn eerste grote winst in een crosstriathlon. Zevenvoudig winnaar Rob Barel moest in de slotfase nog Dullaart en Venema aan zich voorbij laten gaan.
Bij de vrouwen was de Nijmeegse Linda van Vliet, eerder in Kijkduin al wereldkampioene in haar leeftijdsgroep, de beste van het veld. Ze klopte zesvoudig winnares Ingrid van Lubek en Van Vliets stadgenote Lucie van Genugten.
Op de korte afstand, Tri-Ambla M (0,5-22-6), werd bij de mannen de titel verrassend gewonnen door Amelander Lex Kiewied met een erg sterk fiets onderdeel. Een bijzondere prestatie omdat hij de hele week als coördinator opbouw druk was met de inrichting van wisselzônes en start en finish en pas op het laatste moment besloot om toch mee te doen. “Het weer lijkt goed en gezien de watertemperatuur zal ik niet onderkoeld aan het mountainbiken hoeven te beginnen” waren zijn woorden bij het afhalen van zijn startnummer. Nederlands kampioene bij de neo senioren op de Olympic distance, Martine Bruinsma uit Groningen werd bij de dames eerste op de Tri-Ambla M. Naast de 550 individuele deelnemers gingen ook ruim 200 atleten in teamverband van start op dit
duursportevenement, door veel deelnemers gezien als uniek in zijn soort door het zware en uitdagende parcours en de unieke ambiance van het Waddeneiland.
Het evenement werd aan het eind van de zaterdagmiddag afgesloten met de Tri-Ambla junior. Liefst 141 junioren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar kwamen trots over de finish op het molenterrein in Nes na hun crosstriathlon op Ameland gadegeslagen door vele enthousiaste ouders en supporters en beloond met prijzen in de verschillende leeftijdscategorieën door de directeur ven de Nederlandse Triathlon Bond Rembert Groenman. Een prachtige afsluiting van de editie 2013 van de Tri-Ambla, in 2014 en 2015 weer het decor van het Nederlands Kampioenschap.
Zaterdag 7 september: Tri-Ambla Cross Triathlon, Open Amelands Kampioenschap
1,5 km. zeezwemmen-36 km. ATB-12 km. Crossloop
Mannen:
1.Martijn Dekker (Sittard) 2.34.24
2.Mark Oude Bennink (Oldenzaal) 2.36.03
3.Tim Dullaart (Rotterdam) 2.40.17
4.Hendrik Venema (Nijmegen) 2.40.37
5.Rob Barel (Overberg) 2.4044
6.Jeroen Tiebie (Callantsoog) 2.40.51
Vrouwen:
1.Linda van Vliet (Nijmegen) 3.05.24
2.Ingrid van Lubek (Hilversum) 3.06.11
3.Lucie van Genugten (Nijmegen) 3.08.34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.